2019'UN FARK YARATAN ÖĞRENCİLERİ  
2019'UN FARK YARATAN ÖĞRENCİLERİ

2019'UN FARK YARATAN ÖĞRENCİLERİ

Öğrencilerin buluşlarını daha görünür kılmak ve tüm öğrencileri buna özendirmek amacıyla meb.gov.tr'de "2019'un Fark Yaratan Öğrencileri" isminde ayrı bir bölüm açıldı.  

Zeytin çekirdeğinden yalıtım malzemesi üreten de var, arkadaşının babası için protez el yapan da... Kimi, patlayıcıları havadan saptayan "Metal Tarama Cihazı" tasarladı kimileri ise deniz süngerinden doku üretti... İşitme engelliler için altyazılı gözlük icat edenler ve daha niceleri... 2019 yılı boyunca televizyon haberlerinde, sosyal medyada, bir gazete sayfasında, bir festivalde ya da fuarda tanıttıkları buluşlarla kamuoyunun haberdar olduğu onlarca öğrencimiz oldu. Onların yanı başında da her şartta desteğini esirgemeyen öğretmenlerimiz vardı. 
 
İşte bu çalışmaların önemine dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gençlerin fark yaratan fikirleri ve çalışmalarıyla yepyeni başlangıçlar yapılacağına işaret etti. Selçuk, sözlerine şöyle devam etti: "2019 yılına dair şöyle bir hafızalarımızı yokladığımızda geleceğe umutla bakmak için öyle çok örnek çıktı ki karşımıza. Onları sizlerle paylaşmak istedik. Kendisinin ya da başkasının yaşadığı bir soruna çözüm getiren, yeni ufuklar açan, buluşlara imza atan onlarca gencimiz var. Biz onların ve daha nicelerinin yaptığı taze başlangıçlarla daha güzel yarınlara yürüyeceğiz."
 
Öğrencilerin sınava değil kendilerini hayata, öğretmenlerinin desteğiyle ülkemizi geleceğe hazırladıklarını vurgulayan Bakan Selçuk, şöyle devam etti: "Öğrencilerimizle her buluşmamızda söylüyorum: Başarı soru çözmek değil; sorun çözmektir. Artık ezbere biliyorlar. Ve ne mutlu ki meslektaşlarımın, çalışma arkadaşlarımın desteğiyle bunu uyguluyorlar. Arkadaşının babası için protez el yapan çocuğumuz var, yer altındaki mayınları lazerle tespit edebilen bir drone tasarlayan, deniz süngerinden doku üreten... Büyük bir gururla onlarcasını sayabilirim. Sorun buldukları alanda düşündüler, çalıştılar, ürettiler. Henüz okul sıralarındayken onlar bizim geleceğimize ışık oldular. Biliyorum ki bizler onları destekledikçe, ellerinden tutup yüreklendirdikçe bu buluşlar artacak..."
 
Millî Eğitim Bakanlığı'nın bu tür projelerin her zaman destekçisi olduğunu belirten Selçuk, Bakanlığın resmi internet sitesi meb.gov.tr'de, bu tür buluşları daha görünür kılmak ve tüm öğrencileri yenilerine imza atmaya özendirmek için ayrı bir bölüm açtıklarını kaydetti. Bakan Selçuk, "2019'un Fark Yaratan Öğrencileri" alanının 2020'de aramıza eklenenlerle sürekli güncelleneceğini, yenil buluşların da burada paylaşılacağını dile getirdi. 
 
"2019'un Fark Yaratan Öğrencileri"ne ulaşmak için tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.