Bakan Avcı, 6. Uluslararası Çocuk Buluşması´na Katıldı  
Bakan Avcı, 6. Uluslararası Çocuk Buluşması´na Katıldı

Bakan Avcı, 6. Uluslararası Çocuk Buluşması´na Katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, yetimlere destek olan aileleri buluşturmak ve farklı kültürleri bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen 6. Uluslararası Çocuk Buluşması’na katıldı.

Bakan Avcı, 6. Uluslararası Çocuk Buluşması´na Katıldı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanı sıra çok sayıda davetlinin yer aldığı, Sinan Erdem Spor Salonu´nda gerçekleştirilen  etkinlik, 132 ülkede canlı yayımlandı.


Programa, Bosna Hersek, Arnavutluk, Moritanya, Somali, Makedonya, Yemen, Suriye, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Pakistan, Sri Lanka ve Tanzanya´dan gelen 75 çocuk katıldı. Programın başlangıcında katılımcılara tanıtılan davetli çocuklar, ellerinde kendi ülkelerinin bayraklarını taşıyarak salonda seramoni yürüyüşü yaptı.  Yetimler için seslendirilen Türkçe şarkıya eşlik eden çocuklar dans etti. Konuk çocuklar, yöresel kıyafetleriyle performans sergiledi.


"Her sınıfın bir yetimi var"

Programda, Bakan Avcı, "Her sınıfın bir yetimi var" kampanyasında en fazla yetime destek veren 3 okula teşekkür ederek plaket verdi. Bakan Avcı, organizasyonda emeği geçenlere, öğretmenlere, öğrencilere, onları teşvik edenlere ve İHH´ya teşekkür etti. 


Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH´nın işbirliğinde düzenlenen kampanya kapsamında 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminde 80 ilde, 2 bin 84 okulda, 7 bin sınıfta etkinlik gerçekleştirildi. 

 

Programda, Bakan Avcı´ya Afrika´da çocuklara Kur´an-ı Kerim eğitiminin verildiği loh isimli tahta hediye edildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.