Bakan Avcı “E1000 Yerli Elektrikli Lokomotif“ Tanıtım Töreni´ne katıldı  
Bakan Avcı “E1000 Yerli Elektrikli Lokomotif“ Tanıtım Töreni´ne katıldı

Bakan Avcı “E1000 Yerli Elektrikli Lokomotif“ Tanıtım Töreni´ne katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile birlikte TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ortaklığı ile tamamı yerli teknoloji ile geliştirilen “E1000 Yerli Elektrikli Lokomotif” Tanıtım Törenine katıldı. 

Bakan Avcı “E1000 Yerli Elektrikli Lokomotif“ Tanıtım Töreni´ne katıldı

"E1000 Yerli Elektrikli Lokomotif” tanıtım Töreni’nde konuşan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yerli elektrikli lokomotifinin raya indirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bütün kentlerin raylarında söz konusu lokomotifi görmek istediklerini belirtti.

 

Bakan Avcı sözlerine şöyle devam etti: "Bazı şehirlerin hikayesinde demiryolu ağırlıklı bir yer tutuyor. Eskişehir bu kentlerden birisidir. Demiryolu ağları için malzeme üretmek üzere açılan fabrikalara ev sahipliği yapan bu şehirlerin kimliğinde, dokusunda demiryolu kültürü var. Ben de bir demiryolcunun çocuğu olarak, sabahın erken saatlerinden yola çıkan işçilerin, bu işçilere hizmet veren küçük aşçı dükkanlarının, fabrika önlerine dizilen sıra sıra bisikletlerin ve fabrika sirenlerinin renk ve hayat verdiği bu şehrin çocuğuyum. Türkiye´de birinci demiryolu hamlesini Sultan 2. Abdülhamid başlattı. Hicaz ve Bağdat demiryollarıyla milletçe bir rüyanın peşine düştük. Coğrafyamızın kadim şehirlerini birbirine bağlamanın rüyasıydı bu. O rüya bugün,  ikinci hamleyle devam ediyor, inşallah devam edecek. İpek Yolu´nu tren rayları üzerinden ihya etmeyi, Kafkasları ve Balkanları birbirine bağlamayı planlıyoruz. İnşallah, Hicaz ve Bağdat demiryolları da bir gün canlandırılacak. Anadolu´dan kalkan yüksek hızlı trenler asırlar sonra milletimizi yeniden kavuşturacak. Şimdi de elektrikli lokomotifi hem de yerli malı yurdun malı sisteme dahil ediyoruz."

 

Konuşmasının  ardından  Bakan Avcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile birlikte "E1000 Yerli Elektrikli Lokomotif"in ilk sürüşünü gerçekleştirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.