Bakan Avcı, gazetecilerin sorularını yanıtladı  
Bakan Avcı, gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bakan Avcı, gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bakan Avcı: “1 milyon 300 bin öğrencinin içinden bütün soruları doğru yapan öğrenci sayısının bu kadar olması çok şaşırtıcı değil”

Bakan Avcı, gazetecilerin sorularını yanıtladı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kızılcahamam Çağatay İlkokulunda gerçekleştirilen karne töreni sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Bu konuyla ilgili açıklamayı önümüzdeki hafta içinde yaparız. Hazırlıklarımız gerçekten son aşamada. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde ayrıntılı açıklamalarımızı yaparız" dedi.

 

“Yükselen bayrak inmez”

Okulların kapatılmasından sonra gerçekleştirilecek çalışmalara yönelik bir soru üzerine ise Bakan Avcı, "Hepsiyle ilgili çalışmamız var. Onlarla ilgili pazartesi günü Bakanlar Kurulu´nda muhtemelen bir sunumumuz olur, bundan sonrasında açıklarız" ifadesini kullandı. Bakan Avcı, "Bu okullarla ilgili olarak da yükselen bayrak inmez. Türk devletinin gücü de her yerde bu bayrağı dalgalandırmaya hamdolsun yeter. Devlet, hükümet ve millet olarak biz üzerimize düşeni her yerde hakkıyla yerine getiririz. Buna da gücümüz yeter" dedi. 


“Çocuklarımızın bu başarısıyla sevinmemiz lazım”

Bir gazetecinin TEOG sınavlarında çok fazla öğrencinin birinci olmasına ilişkin haberleri hatırlatarak, burada anormal bir durumun olup olmadığını sorması üzerine de Bakan Avcı, TEOG sınavlarının okullarda yapılan normal yazılı sınavlar olduğunu ve bu sınavların denetimi, sorularının gönderilmesi ve sınav değerlendirmelerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığını anımsattı.

Bu sınava 1 milyon 300 bine yakın öğrencinin girdiğini hatırlatan Bakan Avcı, şöyle devam etti: “Dolayısıyla 1 milyon 300 bin öğrencinin içinden bütün soruları doğru yapan öğrenci sayısının bu kadar olması çok şaşırtıcı değil. Belki soruların çok mu kolay olduğu sorulabilir, aksi de her zaman tartışma konusu olur. Zaman zaman tersinden de eleştirilir yani soruların çok zor olduğu eleştirileri de gelir. O bakımdan sınavların güvenliği, sağlıklı yapılıp yapılmadığı konusunda bizim bir endişemiz yok. Sınav güvenliği sağlanmış, sorular soru sorma tekniklerine uygun olarak hazırlanmış, cevaplar da uygun bir şekilde değerlendirilmiş, hiçbir sorun yok. Ancak çocuklarımızın bu başarısıyla sevinmemiz lazım. Buna birtakım soru işaretleriyle gölge düşürmek yerine daha çok sayıda öğrencimizin aynı başarıyı göstermesini dilememiz lazım."

Öğrencileri ve özellikle öğretmenleri tebrik eden Bakan Avcı, "Bu karneler sadece çocuklarımızın karneleri değil, başta Millî Eğitim Bakanı olmak üzere hepimizin karneleri. Medyanın da karnesi bunlar, sizin de eğitim konularına gösterdiğiniz duyarlılığın bu karnelerde payı var. Dolayısıyla hepimiz bir şekilde eğitimdeki durumumuzu görüyoruz. Bu sonuçlar, daha iyiye gitmekte olduğumuzun göstergeleridir. O bakımdan eleştirilecek değil sevinilecek bir durum" ifadesini kullandı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.