Bakan Avcı Gaziantep´te  
Bakan Avcı Gaziantep´te

Bakan Avcı Gaziantep´te

Bakan Avcı: “10 yıldan beri Türkiye´nin her yerinde olduğu gibi burada da en büyük yatırım eğitime, gençlere, çocuklara ve öğrencilere yapılıyor”

Bakan Avcı Gaziantep´te

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla Gaziantep´te düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, yapılan açılışlarda eğitim alanının önemli bir pay aldığını belirterek, bu anlamda açılışta emeği geçenlere en fazla Milli Eğitim Bakanlığı´nın teşekkür etmesi gerektiğini söyledi.

Hükümetleri döneminde yatırımlardaki en büyük payı eğitimin aldığını dile getiren Bakan Avcı, bugün de toplu açılışı yapılan eserlerin içinde en büyük payı okulların pansiyonlarının aldığının en somut örneğine şahitlik yaptıklarını vurguladı. 

Gaziantep´te gençliğin yoğun olduğunu dile getiren Bakan Avcı, kentteki eğitim yatırımlarıyla ilgili şunları kaydetti:

"Kentin eğitim alanında nereden nereye geldiğimizi hatırlatacağım. Gaziantep´te 2002 yılında 7 anaokulu vardı buna 47 okulu daha ilave ettik ve 54´ye ulaştık. Kesintisiz eğitim uygulaması nedeniyle ilkokul ve ortaokullar birlikteydi, 542 temel eğitim vardı. Bugün 823´e yükseldi. İmam hatip ortaokulları 28 Şubat sürecinde kapatıldı, bugün Gaziantep´te 29 imam hatip ortaokulu var. Gaziantep´te 4 fen lisesi vardı 81 oldu. Sosyal bilimler lisesi yoktu, 2 tane yaptık. Güzel sanatlar ve spor lisesi yoktu, bugün var. İmam hatip lisesi 5´ti, bugün 18. Meslek lisesi 10´du, 46 ekledik, 56 meslek lisesi olan bir kent haline geldik. Bilim sanat merkezi yoktu, şimdi var. Pansiyonlar 18´di, bugün kapasiteleri yüksek 22 oldu." 

Bakan Avcı, 2002 yılının başında 9 bin 400 öğretmenin görev yaptığını anımsatarak, "Bu ders yılı başında 19 bin 500 öğretmen göreve başladı. Şubat atamalarında 509 öğretmen daha geldi, 20 bini geçti. Bütün bunlar gösteriyor ki, hükümet olarak 10 yıldan beri Türkiye´nin her yerinde olduğu gibi burada da en büyük yatırım eğitime, gençlere, çocuklara ve öğrencilere yapılıyor" diye konuştu.

 

 

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.