Bakan Avcı, Kastamonu´da  
Bakan Avcı, Kastamonu´da

Bakan Avcı, Kastamonu´da

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı Kastamonu’da Millî Eğitim yöneticileri ile bir araya geldi.

Bakan Avcı, Kastamonu´da

Bakan Avcı,  Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Bakanlık bürokratları, il ve ilçe millî eğitim müdürlerinin hazır bulunduğu istişare toplantısına katıldı. Toplantıda, eğitim ile ilgili sorunlar ele alınıp, görüş alış - verişinde bulunuldu. Kastamonu İlinde çeşitli temaslarda bulunan Bakan Avcı, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş´ı makamında ziyaret etti. 


Bakan Avcı, merkezi yönetim ile yerel yönetimin uyum içerisinde çalışmasının yanı sıra kentin bütün aktörlerinin el ele vererek çalışmasından ortaya çıkan sinerjiden vatandaşın yararlanacağını ifade ederek, "Bugüne kadar bu sinerjiyi yakalayamamış olmaktan kaynaklanan sorunları el birliğiyle hep birlikte çözeriz.” dedi. 


Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın kentin trafik sorununa çözüm bulmak için okul bahçelerinin otopark olarak kullanılmasına ilişkin önerisine; Bakan Avcı, “Okullarımızın bahçelerinin şehrin sorunlarına çözümüne nasıl katkı sağlayacağı konusunda biz de çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Yanlış anlamayı önlemek için şunu söylemekte fayda var. Biz bahçelerimizin otopark olarak değerlendirilmesi projesini kastetmiyoruz. Okul bahçeleri olduğu gibi kalıyor. Öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın bahçe imkânlarından yararlanmalarında sorun yok. Sadece altında uygun yer altı otoparkı kurulması projesi. Okul bahçesinde değil, bahçenin altına yapılması ön görülen otoparklarla ilgili. Biz de bu projeye sıcak baktığımızı söyledik." dedi. 


Kastamonu´nun turizm potansiyeli bakımından geniş imkânları olan bir il olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, "Bugüne kadar ne yazık ki bu potansiyeli ilgi ve tanıtım görememişti. Son yıllarda bunu kapatmak için milletvekillerimiz ve yerel yöneticilerimiz önümüzdeki yıllarda Kastamonu´nun turizm potansiyelini tüm Türkiye´ye tanıtmış olur. Burası hak ediyor" diye konuştu. 

 

Belediye Başkanı Babaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Avcı´ya çeşitli hediyeler sundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.