Bakan Avcı, telafi eğitimi gören öğrencileri ziyaret etti  
Bakan Avcı, telafi eğitimi gören öğrencileri ziyaret etti

Bakan Avcı, telafi eğitimi gören öğrencileri ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, terör saldırıları nedeniyle eğitimleri aksayan ve Nusaybin’den gelerek Mardin’de telafi eğitimi gören öğrencileri ziyaret etti.

Bakan Avcı, telafi eğitimi gören öğrencileri ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Nusaybin’den gelerek Mardin’de telafi eğitimi gören 12. sınıf öğrencilerini ziyaret etti. Bakan Avcı, Ziyaret kapsamında Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki sınıfları gezip öğrencilerle tek tek ilgilenerek sohbet etti ve beklentilerini dinledi. Üniversitede gitmek istedikleri bölümleri ve ideallerini aktaran öğrencilere Bakan Avcı çeşitli kitap tavsiyelerinde bulundu. Bakan Avcı, hukuk fakültesine gitmek istediğini ifade eden öğrencilere ise Jacques Vergès’ın “Savunma Saldırıyor” kitabını okumalarını tavsiye etti.

 

Öğrencilere çeşitli önerilerde bulunan Bakan Avcı, “Yarıyıl tatilinde verdiğimiz bu telafi eğitimi ile eksik konuları tamamlayarak özellikle 12. sınıf öğrencilerinin üniversite sınavına daha iyi hazırlanmaları için moral ve motivasyonlarını üst düzeyde tutmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

Telafi eğitimiyle arzulanan hedefe yaklaştıklarını belirten Bakan Avcı, “Bölgede yaşanan olumsuz hadiselerin hepsi yakın zamanda geçer inşallah. Hepinize önce sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum. Hepiniz istediğiniz üniversiteyi kazanırsınız inşallah” dileklerinde bulundu. 

 

Bakan Avcı, kendi koleksiyondan seçerek getirdiği kalemleri öğrencilere hediye ederken, bazı öğrenciler de kendi kullandıkları kalemleri Bakan Avcı’ya hediye ettiler.

 

Bakan Avcı, telafi eğitimlerinde görev alan öğretmenlere de özellikle teşekkür etmek istediğini belirtti. 

 

Bakan Avcı, okul ziyaretinin ardından, bölgenin il ve ilçe millî eğitim müdürleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.