BAKAN ÖZER İLE BÜROKRATLARI, KKTC GÜNDEMİYLE TOPLANDI  
BAKAN ÖZER İLE BÜROKRATLARI, KKTC GÜNDEMİYLE TOPLANDI

BAKAN ÖZER İLE BÜROKRATLARI, KKTC GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve MEB birim amirleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne dün yapılan ziyarette görüşülen konulara ilişkin çalışmaların hemen başlatılması için toplandı.

Millî Eğitim Bakanlığı Tevfik İleri Toplantı Salonu'nda Bakan Özer'in yönetiminde KKTC gündemiyle gerçekleşen toplantıda, KKTC'de dün yapılan iş birliği görüşmelerinin zaman kaybedilmeden hayata geçmesi görüşüldü.
 
MEB birim amirlerinin hazır bulunduğu toplantıda, öncelikle iki ülke heyeti arasında KKTC'de yapılan görüşmelerde eğitim alanında başarılı bir müzakerenin gerçekleştiğine işaret edildi. Toplantıda, KKTC'deki tüm okulların, o okulların eş değeri olan Türkiye'deki en iyi okullarla eşleştirilmesi için atılacak adımlar istişare edilerek çeşitli kararlar alındı.
 
Alınan kararlar kapsamında, KKTC'deki özel eğitim okullarının tamamının öğretim materyallerinin MEB tarafından karşılanması ve tam gün eğitim vermeleri noktasında MEB'in ilgili birimleri tarafından yapılması gerekenler masaya yatırıldı.
 
Toplantıda görüşülen tüm başlıklarda, Türkiye'nin kazanımlarının paylaşılması vurgusu yapılırken dijital geliştirilen Öğretmen Bilişim Ağı ile Öğrenci ve Öğretmenleri Destekleme Sistemi (ÖDS) mekanizmalarının KKTC'de hızlıca sunulması için imkânlar değerlendirildi.
 
KKTC gündemi ile toplantı, zaman kaybedilmeden gerçekleştirildi
Ayrıca, KKTC'deki okulların bilişim altyapısının geliştirilmesi bağlamında 750 adet akıllı tahtanın gönderilmesi, mesleki eğitim alanında gelecek ay yapılacak çalıştayın planlaması, KKTC'deki meslek liselerine laboratuvarlar kurulması ve o okulların altyapı ihtiyaçlarının karşılanması, ders kitaplarının sağlanması, KKTC'deki tüm okullara kütüphane yapılması ve KKTC'deki tüm öğretmenlerin Türkiye'deki öğretmenevlerinden Türkiye'deki öğretmenler gibi yararlanması da toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı. Bakan Özer, çalışmaların kısa sürede tamamlanması için toplantıda görüşülen maddelerin şubat ayı içinde uygulamaya konulması talimatını verdi.
 
Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Özer şu ifadeleri kullandı: "Dün yaptığımız ziyarette, KKTC'deki değerli yavrularımızın daha nitelikli bir şekilde eğitim alabilmeleri için MEB olarak her adımı atmaya hazır olduğumuzu belirttik. KKTC'nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti için anlamını izah etmeye gerek yok, demiştim. Dolayısıyla bir gün dahi zaman kaybetmeden bugün KKTC gündemi ile toplantımızı gerçekleştirdik. KKTC'deki eğitim sistemini tüm kademelerde güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.