BAKAN ÖZER, UNESCO 41. GENEL KONFERANSI'NDA ULUSAL BEYANDA BULUNDU  
BAKAN ÖZER, UNESCO 41. GENEL KONFERANSI'NDA ULUSAL BEYANDA BULUNDU

BAKAN ÖZER, UNESCO 41. GENEL KONFERANSI'NDA ULUSAL BEYANDA BULUNDU

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden UNESCO 41. Genel Konferansı'nda Türkiye adına ulusal beyanda bulundu.

UNESCO 41. Genel Konferansı, Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Kasım tarihinde başladı ve 24 Kasım 2021 tarihine kadar sürecek. Konferans kapsamında 10-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenen "Genel Politika Tartışmaları" oturumlarında ülkeler, ulusal beyanlarını sunuyor.
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer de konferansın bu sabah yapılan oturumunda video mesajla Türkiye'nin ulusal beyanını sundu.
 
Mahmut Özer, salgının olumsuz etkilediği sektörlerin başında eğitimin geldiğini vurgulayarak "Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim öğretim süreçlerinin aksamasını önlemek amacıyla en modern yöntemleri uygulamaya öncelik verdik. Tüm okul ve sınıflarda uzaktan eğitim gerçekleştirmeyi başardık. Bu dönem itibarıyla tam zamanlı yüz yüze eğitime geçtik. Okulları açık tutmak konusunda kararlıyız." dedi.
 
Özer, ulusal beyanında Türkiye'nin 2021-2025 dönemi UNESCO Yürütme Kurulu adaylığı için diğer ülkelerden destek istedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.