BAKAN TEKİN, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ MEZARI BAŞINDA ANDI  
BAKAN TEKİN, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ MEZARI BAŞINDA ANDI

BAKAN TEKİN, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ MEZARI BAŞINDA ANDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla hain darbe girişimine karşı mücadelede şehit düşen ve aralarında öğretmen Yusuf Elitaş´ın da bulunduğu 15 Temmuz şehitlerinin Karşıyaka Mezarlığı´ndaki kabrini ziyaret ederek andı.  


Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Şehitliği'nde düzenlenen törende darbe girişiminde şehit olan 15 Temmuz şehitlerini ziyaret etti. Kur'an-ı Kerim ve duaların okunduğu törende Bakan Tekin, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

 

Törende bir konuşma yapan Bakan Tekin, 15 Temmuz'da necip Türk milletinin gösterdiği direnişi anmak, gelecek kuşaklara aktarmak için bir araya geldiklerini vurgulayarak "Allah bizlere bir daha böyle günler yaşatmasın. O gün Türkiye'yi küresel sermayenin uluslararası güçlerinin sömürgesi hâline getirmek isteyen bir yapıyla bir kurtuluş mücadelesi yürüttük. Allah'ın büyük yardımıyla beraber o süreci atlattık." dedi.

 

"İnşallah, Allah bizlere bir daha böyle günler yaşatmaz." diyen Tekin, şöyle devam etti: Cenabı Allah bizlere böyle bir felaketlerle karşı karşıya kaldığımızdan 15 Temmuz'da olduğu gibi cansiperane bir biçimde mücadele edecek nesiller yetiştirmeyi nasip eylesin. Biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak bunu hedefledik. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini, bağımsızlığını geleneklerini, örfünü koruyacak ve yeri geldiğinde canı pahasına bunları savunacak bir nesil yetiştirmeyi arzu ediyoruz. İnşallah, hep birlikte bunu gerçekleştiririz.

 

Bu tür yapılara hiçbir şekilde geçit vermeyeceklerini vurgulayan Tekin, bu vesileyle bir kez daha bütün şehitleri rahmetle anarken gaziler ve ülke savunmasında mücadele eden bütün vatandaşlara şükranlarını ifade etti.

 

Törene Bakan Yardımcıları Celile Eren Ökten, Nazif Yılmaz, Kemal Şamlıoğlu, Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural da katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.