BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLARI VE İL MÜDÜRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLARI VE İL MÜDÜRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLARI VE İL MÜDÜRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, öğretmen ve okul yöneticilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla üniversitelerin eğitim fakültesi dekanları ve il millî eğitim müdürleriyle bir araya geldi.

Başkent Öğretmenevinde Bakan Yardımcısı Petek Aşkar'ın başkanlığında Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (EFDEK) Başkanı Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, eğitim fakültesi dekanları ve il millî eğitim müdürlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. 
 
Toplantıda öğretmen ve okul yöneticilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik akademisyenlerle uygulamacılar arasındaki iş birliği fırsatlarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.
 
Bakan Yardımcısı Aşkar, burada yaptığı konuşmada Millî Eğitim Bakanlığı politikalarının eğitimde fırsat eşitliğine ve öğretmenlik mesleğinin niteliğinin artırılmasına odaklandığını, bu bağlamda eğitim fakülteleri ile il millî eğitim müdürlüklerinin koordinasyon içinde çalışmasının ve okul düzeyindeki ihtiyaçları odak noktasına alan projeler yürütmesinin öğretmenlerin mesleki gelişimine önemli katkılar sunacağını ifade etti. 
 
Bugün Türkiye'de okul öncesi eğitime erişimin bu denli yaygınlaştırılmasında üniversitelerin ilgili ana bilim dallarındaki öğretim üyelerinin birikimleri, yaptıkları çalışmalar ile MEB içindeki yapılanmaya borçlu olduklarını kaydeden Aşkar, OECD yetkililerinin pandemi sırasında uzaktan eğitim konusunda Türkiye'nin birçok ülkeden daha hızlı uyum sağladığı yönünüdeki takdirlerini aktardı. 
 
Millî Eğitim Bakanlığınin hizmet öncesi öğretmen yetiştirme konusuna doğrudan dâhil olduğunu belirten Aşkar, "Öğretmenlik uygulamaları derslerimiz, bizim öğretmenlerimizin sorumluluğunda yürütülmektedir.  Bizler hep birlikte eğitimin niteliğini belirlemekte önemli bir sorumluluğu yerine getirmekteyiz. O yüzden bu iş birliğimizi  daha da artırarak daha odaklı, hedefe dönük  bir ilerlemeyle öğretmen ve öğrencilerimize etkin katkıda bulunmak ve dolayısıyla eğitim sistemimizin niteliğini istenilen düzeye çıkarmak niyetindeyiz." değerlendirmesinde bulundu. 
 
EFDEK Başkanı Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş ise il millî eğitim müdürlerinin illerindeki eğitim fakültesi dekanları ile tanışmalarının üniversitelerle il millî eğitim müdürlükleri iş birliğinde yürütülecek çalışmalara yapacağı katkılara dikkat çekti.
 
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural da Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG) projesinin okul düzeyinde yaşanan eğitim ihtiyacının okul içerisinde karşılanması anlayışına dayandığını belirterek proje sayesinde öğretmenlere, görev yaptıkları okul ortamında doğrudan ihtiyaç duydukları konularda imkân sağlanarak mesleki gelişimlerine katkı sunmayı amaçladıklarını kaydetti. 
 
Toplantıda ayrıca eğitim fakültesi dekanları ile il millî eğitim müdürleri iş birliğinde yürütülen örnek uygulamalara ilişkin değerlendirmelerde de bulunuldu. Eğitim fakülteleri ve pedagojik formasyon kapmasında yürütülen öğretmenlik uygulamasına yönelik görüş ve öneriler paylaşıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.