BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, GÖKÇEYURT KÖY YAŞAM MERKEZİ'NİN AÇILIŞINI YAPTI  
BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, GÖKÇEYURT KÖY YAŞAM MERKEZİ'NİN AÇILIŞINI YAPTI

BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, GÖKÇEYURT KÖY YAŞAM MERKEZİ'NİN AÇILIŞINI YAPTI

Ankara'daki Gökçeyurt Köy Yaşam Merkezi, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar'ın katıldığı törenle vatandaşların hizmetine açıldı.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Gökçeyurt Köy Yaşam Merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de vurguladığı gibi eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle hareket ettiklerini, bu kapsamda pek çok çalışma yürüttüklerini söyledi.
 
Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için başlattıkları çalışmaları özetleyen Aşkar, "Bir yıl içinde 1.710 anaokulu açıldı, bu sayı 3 bine tamamlanacak ve büyük ihtimalle 3 bini de geçecek. 14 bin ana sınıfı açtık. Bu rakamlarla şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti'nde açılan anaokulundan daha fazla bir sayıya ulaştık." diye konuştu.
 
Beş yaştaki okullaşma oranının yüzde 78'den yüzde 93'e ulaştığını belirten Aşkar, bu oranı yüzde 100'e çıkarmaya çalıştıklarını dile getirdi.
 
Aşkar, 1.800 köyde ana sınıfı açıldığını ve böylece 20 bin dolayında çocuğun eğitime kavuştuğuna işaret ederek Temel Eğitimde 10.000 Okul projesiyle nispeten daha ihtiyacı olan okulların fiziksel ortamlarını iyileştirdiklerini, ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynak kitapları da öğrencilere ücretsiz ulaştırdıklarını anlattı.
 
"Bir arada öğrenme ve paylaşma ortamı oldu"
Köy yaşam merkezlerine ilişkin yürüttükleri çalışmaya ilişkin detayları paylaşan Aşkar, şöyle konuştu:
 
"İki ay önce bu projeye başladık. Öncelikle sadece bir ilde bir örnek yapalım, dedik. Fakat öyle bir heyecan, öyle bir çaba oldu ki şu an ekim sonuna kadar 2 bine ulaşacağımızı düşünüyorum. Yıl sonuna kadar da kapalı köy okulumuz kalmayacak."
 
Projenin önemine işaret eden Aşkar, "Halk eğitimi merkezi olarak yetişkinlere verilen kurslar için, ana sınıfı ya da ihtiyaç durumunda ilkokul açılıyor, doğayla ve bilimle iç içe olan bir yapıda bunu oluşturduk. Köy yaşam merkezleri; yetişkinlerin, anne babaların, anneannelerin, babaannelerin, dedelerin küçük çocuklarımızla bir arada oldukları bir sosyal ortam, bir birliktelik, bir arada öğrenme ve paylaşma ortamı oldu ve düşündüğümüzden çok daha büyük bir etki alanı yarattı." değerlendirmesinde bulundu.
 
Bakan Yardımcısı Aşkar, Gökçeyurt Köy Yaşam Merkezinde ilk etapta arıcılık kursu verileceğini belirterek merkezin hayırlı olmasını diledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.