BAKAN YARDIMCISI ÖZER, BURSA'DA MESLEKİ EĞİTİM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN YARDIMCISI ÖZER, BURSA'DA MESLEKİ EĞİTİM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN YARDIMCISI ÖZER, BURSA'DA MESLEKİ EĞİTİM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, ilçe millî eğitim müdürleri ve mesleki eğitim kurumlarının yöneticileriyle bir araya geldi.

Bursa'da mesleki eğitimde üretim kapasitesinin son üç yılda üç buçuk kat arttığını dile getiren Özer, "2021 yılında Bursa'da, üretim miktarını 40 milyon liraya çıkarmayı; yani bir önceki yıla göre üretim kapasitesini yüzde 100 artırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.
 
Bursa ilçe millî eğitim müdürleri ve mesleki eğitim kurumlarının yöneticileriyle Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir araya gelen Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, yapılan toplantıda mesleki eğitim konusunda değerlendirmelerde bulundu.
 
Bursa'nın bu alanda Türkiye'de ilk üçte yer almasını hedeflediklerini belirten Özer, yeni hedefler doğrultusunda Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde atölye ve laboratuvar altyapısının sektör temsilcileri ile güncelleneceğini bildirdi.
 
Özer, konuşmasına şöyle devam etti: "Bursa Valisi Yakup Canbolat ile Bursa'nın mesleki eğitimde yeni hedeflerine ulaşabilmesi için atılacak adımları ayrıntılı olarak değerlendirdik. Bir taraftan mesleki eğitimde döner sermaye kapsamında üretimi yüzde 100 artırmayı hedeflerken diğer taraftan özellikle mesleki eğitim merkezlerini yaygınlaştırmayı ve buradaki öğrenci sayısını yüzde 300 artırmayı hedefliyoruz. Bu süreçte mesleki eğitim okullarımızın altyapısının tamamını güncelleyeceğiz. Vali Canbolat, ilde bir koordinasyon birimi kurarak İl Millî Eğitim Müdürlüğü, sanayici ve sektör temsilcileri birlikte yeni hedefler doğrultusunda altyapı ihtiyaçlarını birlikte değerlendirecekler. Bakanlık olarak bizler de her türlü desteği sağlayacağız. Bursa'da mesleki eğitimde yeni hedefimize rahatlıkla ulaşacağımıza inanıyoruz."
 
Bursa'da Ar-Ge merkezlerinin projelerine 7 milyon lira finansman desteği
Bursa'da mesleki eğitimi güçlendirmek için her türlü desteği sağladıklarını, sektörle iş birliğinin giderek büyüdüğünü ifade eden Özer, Bursa'da mesleki eğitimi iş gücü piyasasının talepleri doğrultusunda istihdam öncelikli olarak yeniden yapılandırdıklarına değindi. 
 
Özer, şunları söyledi: "Bursa'da uygulamalı eğitim için çok önemli olan döner sermaye kapsamında yapılan üretim miktarı da oldukça arttı. Örneğin, döner sermaye kapsamında Bursa'da mesleki eğitim okullarımızda yapılan üretimden elde edilen gelir, 2017 yılında 5,6 milyon lira iken bu miktar 2020 yılında 19,8 milyon liraya yükseldi. Yani Bursa'da mesleki eğitimde üretim kapasitesi son üç yılda üç buçuk kat arttı. 2021 yılında Bursa'da, bu kapsamda üretim miktarını 40 milyon liraya çıkartmayı, yani bir önceki yıla göre üretim kapasitesini yüzde 100 artırmayı hedefliyoruz."
 
Kovid-19 salgını sürecinde, mesleki eğitimin üretim kapasitesini, toplumun ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçirdiklerini anlatan Özer, ihtiyaç duyulan tüm ürünlerin Bursa'da üretilebildiğini belirterek bunun da kentte mesleki eğitimin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli olduğuna dikkati çekti.
 
Mesleki eğitimde patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini artırmak için 45 Ar-Ge merkezi kurduklarını dile getiren Özer, "Bu kapsamda Bursa'da da alanında güçlü meslek okullarımızda 4 Ar-Ge merkezi kurduk. Ar-Ge merkezlerimizin 2021 yılı birinci dönem proje başvuru değerlendirmeleri sonuçlandı. Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan Ar-Ge merkezlerimizin projeleri kabul edildi ve projelere yaklaşık 7 milyon lira finansman desteği sağlandı." diye konuştu.
 
Çalışmalara desteklerinden dolayı Vali Yakup Canbolat'a, süreçte aktif bir şekilde yer alacak oda başkanlarına, hayırseverlere, paydaşlara, sektör temsilcilerine teşekkür eden Özer, süreçleri yürüten İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve çalışma arkadaşlarını başarılarından dolayı kutladı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.