BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY, WAGENINGEN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HEIMOVAARA İLE GÖRÜŞTÜ  
BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY, WAGENINGEN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HEIMOVAARA İLE GÖRÜŞTÜ

BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY, WAGENINGEN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HEIMOVAARA İLE GÖRÜŞTÜ

Hollanda temaslarında Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e eşlik eden Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Wageningen Üniversitesi ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Sjoukje Heimovaara ile bir araya geldi.

Görüşmede Şensoy'a Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal, Lahey Eğitim Müşaviri Miyase Kaya, Amsterdam Eğitim Ataşesi Anıl Yılmaz da eşlik etti. 
 
Şensoy, Hollanda'nın mesleki eğitime yaklaşımını, tarım ve hayvancılık alanındaki başarılı çalışmalarını yerinde görmek amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında Wageningen Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığının son yıllarda mesleki eğitimde niteliği artırmak için birçok iyileştirme gerçekleştirdiğini ifade etti. Yapılan en önemli atılımın iş gücü piyasası ile mesleki eğitim arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi olduğunu kaydeden Şensoy, piyasanın öncü kurumları ile iş birlikleri gerçekleştirildiğinin altını çizdi. 
 
Öğrencilerin uygulama becerilerinin geliştirilmesine de özel önem verdiklerini vurgulayan Şensoy, "Bir yandan mesleki eğitim kurumlarımızın altyapılarını güçlendirirken diğer yandan öğrencilerimizin gerçek iş ortamlarında uygulama becerisi kazanmalarını sağlıyoruz. Açılan AR-GE merkezleri, yenilikçi üretimlere odaklanırken diğer eğitim kurumlarımıza da örnek teşkil etmektedir. Yaklaşık bir yıl gibi kısa bir sürede AR-GE merkezlerimizin sayısı 55'e yükselmiştir." dedi.
 
Mesleki eğitim kurumlarının fikrî mülkiyet başvurusu ve tescilinde rekor düzeye ulaştığının altını çizen Şensoy, ürünlerin ihraç edilmeye ve ticari hâle gelmeye başladığını da belirtti. 
 
Tarım ve hayvancılık alanındaki mesleki eğitime ilişkin de bilgiler paylaşan Şensoy, Türkiye'de tarım ve ilişkili alanlarda 146 okulda, 9 bin 309 öğrenci ve 264 öğretmenle eğitim öğretime devam edildiğini söyledi. 
 
Şensoy, mesleki eğitimde son yıllarda gerçekleştirilen dönüşümün tarım alanında da artarak devam etmesi için tarım alanı öğrencilerine burs sağlanması, öğretmen eğitimlerinin yoğunlaştırılması, AR-GE çalışmalarının artırılması gibi alanlarda önemli adımlar atılacağını kaydetti. 
 
Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakan Yardımcısı ve heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Heimovaara ise Türkiye'nin mesleki eğitimde yarattığı dönüşümü ve bu alana yapılan yatırımları çok etkileyici bulduğunu ifade ederek yapılacak her türlü iş birliğine açık olduklarını söyledi.
 
Yuverta Ziyareti
Bakan Yardımcısı Şensoy ve beraberindeki heyet, Hollanda genelinde tarım ve hayvancılık alanlarını bünyesinde barındıran en geniş ağa sahip okul gruplarından Yuverta'ya da bir ziyaret gerçekleştirdi.
 
Hollanda'nın pek çok farklı bölgesinde mesleki ortaöğretim birinci kademe okulları ve toplam 20 meslek  lisesi bulunan Yuverta'da, Şensoy'u Yuverta Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Annemarie Moons karşıladı. 
 
Sektörler ile iş birliğine odaklanan Sürdürülebilir Şehirler projesi hakkında kısa sunumum gerçekleştirildiği programda, veteriner kliniği, süt ürünleri üretim eğitim alanı ve hayvan bakımına yardımcı ekipmanın olduğu alanda tur gerçekleştirildi. Ayrıca uluslararasılaşma ve hayat boyu öğrenme konusunda iş birlikleri ele alındı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.