BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, KKTC'DE TEMASLARDA BULUNDU  
BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, KKTC'DE TEMASLARDA BULUNDU

BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, KKTC'DE TEMASLARDA BULUNDU

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve beraberindeki heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde temaslarda bulundu. Yılmaz, KKTC Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nu ziyaret ederek "KKTC'de Görev Yapan Öğretmenlerin Temsil Görevine İlişkin Bilgilendirme Toplantısı"na katıldı.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve beraberindeki Bakanlık heyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile imzalanan İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması çerçevesinde okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim alanlarında devam etmekte olan iş birliğinin geliştirilmesi, öğretim programları ve ders içeriklerinin ortak değerlerimizi güçlendirmesi amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
 
Yılmaz; ilk olarak Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nu, ardından KKTC Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nu makamlarında ziyaret etti. Çavuşoğlu ziyaretinde Yılmaz'a KKTC Eğitim Müşaviri Hızır Aktaş da eşlik etti.
  
KKTC'de Görev Yapan Öğretmenlerin Temsil Görevine İlişkin Bilgilendirme Toplantısı
Yılmaz, Lefkoşa'da "KKTC'de Görev Yapan Öğretmenlerin Temsil Görevine İlişkin Bilgilendirme Toplantısı"na da katıldı. Toplantıda, KKTC'de görev yapan öğretmenlere "yurt dışı temsil görevleri, Kıbrıs Türk Tarihi, Kıbrıs Türklerinin bireysel, beşeri ve sosyal özellikleri, ekonomik, askeri ve stratejik güvenlik çerçevesinde Kıbrıs'ın önemi, KKTC-Türkiye ilişkileri" gibi pek çok konuda bilgilendirme yapıldı.
 
KKTC Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapmak üzere görevlendirilen 16 farklı branşta 232 öğretmene yönelik Bakan Yardımcısı Yılmaz'ın başkanlığında düzenlenen "Temsil Görevi Bilgilendirme Toplantısı" kapsamında Prof. Dr. Bekir Karlığa "Medeniyet Bilinci", Prof. Dr. Ali Satan "649'dan Günümüze Kıbrıs Türk Tarihi'', Prof. Dr. Uğur Çevik ''KKTC'de Görev Yapan Öğretmenlerimizin  İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi'', Prof. Dr. Oğuz Karakartal ''Kıbrıs Türklerinin Bireysel, Beşeri ve Sosyal Özellikleri, Türkiye ile İlişkiler, Ekonomik, Askeri ve Stratejik   Güvenlik Çerçevesinde Kıbrıs'ın Önemi'', Dr. Faruk Öndağ ''Bir İnsan İki Mucize'', Dr. Mehmet Dinç "Öğretmenin Psikolojik Dayanıklılığı ve Gençlerle Çalışmak", Öğretmen Veli Karataş ''Güncel Felsefi Akımlar ve Gençlerimiz", Öğretmen Süleyman Tanrıverdi ''Eğitimde Etkili İletişim ve Sınıf Yönetimi'', Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Abdullah Aktaş, ''KKTC'deki Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri" konularında sunum gerçekleştirdi.
 
Yılmaz'ın KKTC ziyaretindeki heyette Cumhurbaşkanı Yardımcısı Danışmanı Prof. Dr. Uğur Çevik, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Murat Süt, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Kurul Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet İşleyen ve Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Adem Karabıyık yer aldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.