BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, MALATYA'DA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞINA KATILDI  
BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, MALATYA'DA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, MALATYA'DA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞINA KATILDI

Malatya'da eğitim öğretim yılı açılışına katılan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, "Okul alanlarımızda çocuklarımızı geleneksel oyunlarımızla buluşturmak bizim önceliğimiz olacak." dedi.

Bakan Yardımcısı Yılmaz, Malatya Diniye Çalık İlkokulunda düzenlenen yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremleri sonrasında zor günler yaşayan ama dirayetiyle, ferasetiyle ve her zaman dik duruşuyla Türkiye'ye örnek olan Malatya'da, öğrenci ve öğretmenlerle bir arada olmanın bahtiyarlığını yaşadığını ifade etti.
 
Her eğitim öğretim yılının yeni bir heyecanla başladığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: Bakanlık olarak 2023-2024 öğretim yılına yeni bir bakış açısıyla başladık. Bakanımızın bir genelgesiyle okullarımıza bazı tavsiyelerimiz ve emirlerimiz oldu. Bunların başında gelen, öncelikle şu anda içinde bulunduğumuz bu ilkokulumuzda olduğu gibi okullarımızda olabildiğince çocuklarımızın geleneksel oyunlarımızla buluşturulması ve onların başta fiziki obezite sonra da dijital obeziteye karşı muhafaza edilmesi. Bunun için de okul alanlarımızda çocuklarımızı geleneksel oyunlarımızla buluşturmak bizim önceliğimiz olacak. Yine çocuklarımızın içinde bulundukları kültürü, ortamı, şehri tanımaları için bir gayret içerisinde olacak öğretmenlerimiz. Özellikle seçmeli derslerde, ortaokullarda ve liselerde, bilim, insan, toplum, din, ahlak, değer ve kültür, sanat ve spor alanında her bir kategoriden yavrularımızın ders seçerek akademik derslerle beraber ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geliştirilmesi esas alınacak. Bunun için de bizim öğretmenlerimize ve yöneticilerimize çok büyük sorumluluklar düşmekte."
 
Öğretmenlerin bu açıdan en güçlü halkaları olduğunu belirten Yılmaz, çocukları geleceğe hazırlayacak olan öğretmenlerin çocukları, bilginin aydınlığını göstererek insanlığın ve toplumun geleceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına, Türkiye Yüzyılı vizyonuna hazırlayacaklarını söyledi.
 
Tören konuşmalarının ardından Yılmaz ve beraberindekiler, ders zilini çalarak sınıfları gezdi, öğrencilere kitap dağıttı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.