BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, PROJELERİ UZAYDA TEST EDİLECEK MUŞ BİLSEMLİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU  
BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, PROJELERİ UZAYDA TEST EDİLECEK MUŞ BİLSEMLİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, PROJELERİ UZAYDA TEST EDİLECEK MUŞ BİLSEMLİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deney arasında projeleri yer alan Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ve proje koordinatörü öğretmenleriyle bir araya geldi.

Bakan Yardımcısı Yılmaz, Muş Millî Eğitim Müdürlüğünde öğrenciler Zeynep Nehir Çamlıca, Dilşah İmran Avcı, Baver Bedirhan Bingöl ve Proje Koordinatörü Öğretmen Birsen Geçer'le buluştu.
 
Projeleri astronot Gezeravcı tarafından uzayda test edilecek öğrenciler ve öğretmen Geçer, "Propolisin Antibakteriyel Etkisi" (PRANET) projesi hakkında Yılmaz'a bilgi verdi.
 
Yılmaz, burada yaptığı açıklamada Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin hazırladığı projenin uzayda denenecek projeler arasında yer almasının önemli olduğunu söyledi.
 
Öğrencilerin 2 yıldır proje üzerinde çalıştığını belirten Yılmaz, "Çocuklarımız, bu deneyin nasıl gerçekleştirileceğine dair ilk astronotumuz Alper Gezeravcı ile TÜBİTAK ve Türkiye Uzay Ajansında çalışmalar yaptılar. Sonrasında uzayda bunun nasıl gerçekleştirileceği üzerine istişarelerde bulundular. Bugün de bu deney uzayda gerçekleştirilecek." dedi.
 
Öğrencilerin çalışmasının gençlerin gelecekte bilimsel çalışmalarda atacakları adımlar için önemli bir teşvik olduğunu aktaran Yılmaz, "İnanıyorum ki bu yavrularımız Türkiye'mizin yüzyılını inşa edecek. Cumhurbaşkanımızın bize göstermiş olduğu bu vizyonla 'Türkiye Yüzyılı'nda bilimsel çalışmalarla bize ufuk açacaklar, yol gösterecekler. Ülkemiz adına, geleceğimiz adına, insanlık adına çok umutluyuz. Bu yavrularımız gelecekle ilgili umutlarımızı daha çok artırıyor." diye konuştu.
 
Proje Koordinatörü Geçer de birkaç gün önce Türkiye için tarihî bir an yaşandıklarını belirterek şunları kaydetti:
 
"İlk astronotumuz uzaya gönderildi. Şu anda deneyleri yapmaya başladı. Bugün bizim deneyimizin sırası, PRANET deneyi bugün uygulanacak. Bundan dolayı çok heyecanlıyız ve merak içindeyiz. Yaklaşık 2 yıldır bu deney üzerinde çalışmalar yürütüyorduk ve bugün artık Alper Gezeravcı tarafından Uluslararası Uzay İstasyonunda deneyimiz gerçekleştirilecek. Yaklaşık 24 saat sonra ilk verilerimizi de elde etmeye başlayacağız."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.