Bakan Yılmaz Osmaniye´de okul açılışına katıldı  
Bakan Yılmaz Osmaniye´de okul açılışına katıldı

Bakan Yılmaz Osmaniye´de okul açılışına katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, programı kapsamında geldiği Osmaniye´nin Kadirli ilçesinde 12 Eylül 2015´te Hakkari Dağlıca´daki saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Harun Saltalı´nın adının verildiği 24 derslikli Kadirli Şehit Harun Saltalı Ortaokulunun açılışına katıldı. 

Bakan Yılmaz Osmaniye´de okul açılışına katıldı

Öğrencilerin okuduğu şiirleri dinleyen ve halk oyunu gösterisini izleyen Bakan Yılmaz, okula adı verilen şehit Harun Saltalı´nın babası Yusuf Saltalı´ya teşekkür plaketi verdi. Millet olarak şehitlere çok şey borçlu olunduğuna dikkati çeken Yılmaz, şehit babasına, kendilerine en büyük emanet olduğunu ifade ederek teşekkür etti. Bakan Yılmaz, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere şehit babası Saltalı´yı tanıttı.

 

"Eğitimde en temel unsurun öğretmendir"

Öğretmenler odasında eğitimcilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Bakan Yılmaz, en büyük yatırımın öğretmenlere yapıldığını dile getirdi. Bakan Yılmaz, "600 bine yakın öğretmen atadık, bunlardan sadece geçen yıl 50 binini atadık. Cenab-ı Allah´a hamd olsun öğretmenlerimizi geçmişe kıyasla çok iyi bir noktaya getirdik ama daha ulaşmamız gereken yer var. Eğitimde en temel unsurun öğretmen olduğunun farkındayız, inşallah daha iyi yerlere geleceğiz." ifadesini kullandı.

 

 

Bakan Yılmaz,  Kadirli Belediyesini de ziyaret ederek başkan Ömer Tarhan´dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.