Bakan Yılmaz: Yeni müfredat yapılmış en demokratik, en bilimsel, en çağdaş müfredat  
Bakan Yılmaz: Yeni müfredat yapılmış en demokratik, en bilimsel, en çağdaş müfredat

Bakan Yılmaz: Yeni müfredat yapılmış en demokratik, en bilimsel, en çağdaş müfredat

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, memleketi Sivas´ın Gürün ilçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.  

Bakan Yılmaz: Yeni müfredat yapılmış en demokratik, en bilimsel, en çağdaş müfredat

Burada yaptığı konuşmada bayramlaşmanın önemine işaret eden Bakan Yılmaz, "Uluslararası toplumda Türkiye´yi güçlü kılacak, Türk milletini müstesna yere getirecek en büyük değerimiz birlik ve beraberliğimiz, bu büyük millet, asil, cesur ve kahraman millet." diye konuştu.

 

15 Temmuz´da millî iradenin gasbedilmeye çalışıldığını ancak 16 Temmuz sabahı milletin daha güçlü hale geldiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, "Yedi düvele şu mesaj verildi; bir daha bu milletin milli iradesine, hakkına, hukukuna el uzatabilmek mümkün değil. Bu millet simsiyah bir geceyi aydınlık bir güne çevirdi." ifadelerini kullandı.

 

Bakan Yılmaz, darbe girişimine rağmen 2017 yılında Türkiye´nin büyüme oranının yüzde 5´in üzerine çıkacağını kaydetti. Birlik ve beraberliğin önemine dikkati çeken Yılmaz, bayramlaşmaların yaşatılması gereken önemli bir gelenek olduğunu vurguladı.

 

Bakan Yılmaz, Türkiye´nin iyi yolda gittiğini, yoksullukla ve cehaletle mücadelede eğitimin önemli payının olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Merkezi hükümet bütçesinin yüzde 20´sini eğitime ayırdık. 2002´de biz geldiğimizde merkezi hükümet bütçesinden eğitime ayrılan pay yüzde 10´du, yani 11 milyar lira ayrılıyordu. Şimdi 122 milyar ayırıyoruz, bütçenin yüzde 20´sine tekabül ediyor. Ne yaptık bunlarla? Yeni yeni derslikler, yeni yeni okullar yaptık. Birçok yere bakıyoruz saray gibi okullarımız var. Saray gibi okullar yapıyoruz. Niçin? Daha kaliteli eğitim vermek için. Türkiye´de derslik başına düşen öğrenci sayısını 36´dan 24´e düşürdük. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da önemlidir. 28´lerden 17´ye düşürdük. 300 binin üzerinde derslik yaptık, 580 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdik, daha kaliteli eğitim olsun diye. FATİH Projesi´ni başlattık." 

 

Daha kaliteli eğitim alınsın diye müfredatı değiştirdiklerini dile getiren Bakan Yılmaz, "Kesinlikle eskisinden daha iyi olacak. Yapılmış en demokratik, en bilimsel, en çağdaş müfredat. İstiyoruz ki evlatlarımız daha iyi yetişsin." dedi. Yılmaz, Türkiye´nin yarınının bugünden daha iyi olacağını sözlerine ekledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.