Bakan Yılmaz: Zarar gören okullar yeni döneme yetişecek  
Bakan Yılmaz: Zarar gören okullar yeni döneme yetişecek

Bakan Yılmaz: Zarar gören okullar yeni döneme yetişecek

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas´taki programı kapsamında Ulaş, Altınyayla ve Şarkışla ilçelerinde temaslarda bulundu. 

Bakan Yılmaz: Zarar gören okullar yeni döneme yetişecek

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas´taki programının ikinci gününde Ulaş, Altınyayla ve Şarkışla ilçelerinde temaslarda bulunarak yetkililerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

 "Yaz boyunca ilave destekleme kursları açacağız"

Terörün dış güçlerin maşası olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: "Türkiye´de 100´ün üzerinde okulumuza zarar verdiler. Bunları en kısa zamanda, önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz. Operasyon yapılan iller ve ilçeler oldu. Şırnak, Nusaybin, Cizre, Sur, Yüksekova. İller ve ilçelerdeki kendi evlatlarımıza yetiştirme ve destekleme kursları verdik. Biliyorsunuz diğer yerler karne almış olmasına rağmen buradaki bölgelerde olan öğrencilerimizin okul süresi uzatıldı ve onlar karneyi geçen hafta aldılar. Dolayısıyla yaz dönemi için de gerek öğretmenlerimize gerekse velilerimize şunu söylüyoruz; Evladınızın herhangi bir konuda matematikten, fenden, yabancı dilden, hangi hususta eksik kaldığını düşünüyorsanız, müracaat ederseniz, il, ilçe millî eğitim müdürlüklerine, kaymakamlıklara, valiliklere o konuda mutlaka yaz boyunca ilave destekleme kursları açacağız."

 

Bakan Yılmaz, eğitimde fırsat eşitliğini Türkiye´nin dört bir yanına götürdüklerini, çok daha iyisini yapacaklarını söyledi.

 

Yaz tatilinde öğrencilere ücretsiz takviye dersleri verileceğini dile getiren Yılmaz, onları yeni eğitim-öğretim yılına hazırlamak istediklerini ifade etti.

 

"Türkiye bölgenin yıldızı oldu"

Yılmaz, Doğu´da, Güneydoğu´da ve Türkiye´nin dört bir tarafında yaşayan vatandaşların birlik ve beraberlikte gösterdiği kararlılığın terörün Türkiye´de başarıya ulaşamayacağının kanıtı olduğunu vurgulayarak, "Terör Türkiye´de kazanamaz. Çünkü milletimizin birlik ve beraberliğine zerre kadar zarar vermez.  Terörü yok etmenin çaresi yine birlik ve beraberlikten geçiyor. Bir olursak beraber olursak Türkiye´nin şu zor dönemlerinde gündemini meşgul eden terör belasını da hep beraber yeneriz." ifadelerini kullandı.

 

 "Bu hükümet dönemindeki yükün yarısı eğitimde"

Eğitimde yapılan yatırımları anlatan Bakan Yılmaz, eğitim alanında yapılması gereken konulara işaret ederek şunları kaydetti: "Bu hükümet dönemindeki yükün yarısı adeta eğitimdedir desek yeridir. Çünkü yoksul olan evde kavga bitmez derler. Yoksulluğu azaltmamız lazım. Yoksulluğu azaltabilmenin yolu eğitimden geçiyor. Önümüzdeki dönem eğitimin kalitesini daha da artıracağız. Bilgi temelli ekonomiye geçeceğiz. Bilgi temelli ekonomiye geçmenin yolu da eğitimde kaliteyi artırmaktan geçiyor. Müfredatımızı sadeleştireceğiz ve olması gerektiği kadarıyla özü halinde vereceğiz. Müfredatı yararlı hale getireceğiz. 21. yüzyılda Türkiye´yi bölgesinde lider dünyanın da 10 büyük ekonomisinden biri haline getireceğiz. Hala öğretmen açığımız var. İnşallah onu da önümüzdeki dönemdeki öğretmen atamalarında kapatacağız. Gönlünüz rahat olsun, Türkiye´nin yarını çok daha iyi."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.