BAKAN YUSUF TEKİN, EĞİTİM VE SANAT MERKEZİNİN AÇILIŞINA KATILDI  
BAKAN YUSUF TEKİN, EĞİTİM VE SANAT MERKEZİNİN AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN YUSUF TEKİN, EĞİTİM VE SANAT MERKEZİNİN AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'teki programları kapsamında Kuzeyşehir Alev Alatlı Eğitim ve Sanat Merkezinin açılışına katıldı.

Bakan Tekin, merkezin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gaziantep'te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tekin, Alev Alatlı'nın vefatıyla Türkiye'nin önemli bir münevverini kaybettiğini ifade ederek, Alatlı'nın "Batı'ya Yön Veren Metinler" eseriyle Batı'nın kendine ait kimliğini inşa eden referansların neler olduğunu anlattığını, "Bize Yön Veren Metinler" eseriyle de bizi biz yapan değeri anlattığını belirtti.
 
Yusuf Has Hacip, Yunus Emre ve Nasrettin hoca gibi tarihî referansları toplumun her kesimine yaymak gerektiğini belirten Tekin, şunları kaydetti:
 
"Bahsettiğimiz kişiler aslında bizi biz yapan önemli referanslar... Yusuf Has Hacip'i, Machiavelli ile kıyaslamam. Yunus Emre'yi eski Roma siyaset düşüncesine yön veren August ile kıyaslamak mümkün değil ama onlar kendilerine referans olarak aldıkları kişileri dinî ya da edebî alana sıkıştırmamışlar. Toplumun tamamına sirayet eden kişiler olarak tanımlamışlar. Hacı Bayram Veli'yi niye sadece bir ilahiyatçı olarak kabul ediyoruz. Neden döneminin ekonomik, sosyo-kültürel yapısına, siyasi, idari yapısına yön veren kişiler olarak kabul etmeyelim. Bu konuları Alev Alatlı ile tartışmıştık."
 
Alev Alatlı'nın kızı Funda Aktan da annesinin hayatta olması ve törene katılması durumunda konuşmasının ana temasının "Türkiye sevdası" olacağını ve herkesin gönlüne dokunacağını aktararak, merkezi yapanlara ve annesinin isminin yaşatılmasına vesile olanlara teşekkür etti.
 
Bakan Tekin, protokol üyeleri ile Alatlı'nın ailesi ve diğer davetliler, kurdele kesilmesinin ardından merkezi gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.