BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

Bugün Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlanan “Bakanlıktan Genelge ile Film Tanıtımı” başlıklı habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

 

Sinan Tartanoğlu imzasıyla çıkan haberde yer alan ´Bakanlığımızın “bir filme gişe desteği sağlamak” amacıyla öğrencilere genelge ile izlettirdiği´ iddiası çirkin bir çarpıtmadır.

 

Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı münasebetiyle çekilen, içeriği bakımından vatan ve millet şuurunu, birlik ve beraberlik tasavvurunu izleyiciye büyük bir yalınlıkla aktarmayı başaran “Son Mektup” filminin öğrencilerimize tavsiye edilmesini “filme gişe desteği sağlamak” olarak yorumlamak, bundan rahatsızlık duymak ancak filmi izlememiş olmak veya Çanakkale ruhuna bigâne kalmakla izah edilebilir. 

 

Öğrencilerimizin tarih şuurunun gelişmesine katkı sağlayan; millî ve manevî değerlerimizi tanıtan "Son Mektup" gibi filmler, bundan sonra da Bakanlığımız tarafından öğrencilerimize tavsiye edilecektir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.