BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

17 Mayıs 2015 tarihli Bugün Gazetesi’nde “1800 Müdür Sınavsız Alınacak” başlığı ile yayımlanan yalan habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

 

1. Şube müdürlüğü atamaları ile ilgili mahkeme kararlarının tamamı Bakanlığımız tarafından uygulanmaktadır.

 

2. Şu anda eğitim uzmanı olan kişilerin sınavsız millî eğitim müdür yardımcısı olarak atanması demek bütün il millî eğitim müdür yardımcıları ve ilçe millî eğitim müdürlerinin tekrar görevden alınması demektir ki bu iddia da tamamen hayal ürünüdür.

 

3. Ayrıca millî eğitim müdür yardımcıları için sınavla mülakat şartı yoktur. Atamalar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68. Maddesi kapsamında yapılmaktadır.

 

4.1800 kişinin ilçe ve il millî eğitim müdürü olarak seçimlerden önce atanacağı iddiası tamamen asılsızdır. Bakanlığımızda 919 ilçe ve 291 il millî eğitim müdür yardımcılığı kadrosu bulunmaktadır ve bunların toplamı 1800’e ulaşmamaktadır.

 

5. Yalan haberde iddia edildiği gibi il millî eğitim müdürleri ile yapılan istişare toplantısında bu konu hiçbir şekilde gündeme gelmemiştir.

 

6. Bakanlığımızda il millî eğitim müdür yardımcılığı görevini vekâleten yürüten yöneticilerimize kadroları ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde verilmektedir.

 

Görüldüğü gibi, Bugün gazetesinin yalan haberi, aynı paralelde yayın yapan şerikleriyle birlikte yürüttükleri sistematik yalan, iftira ve karalama kampanyasının yeni bir örneğidir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.