"BİR YERDE BAŞARI VARSA EKİBİNDİR"  

"BİR YERDE BAŞARI VARSA EKİBİNDİR"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları' kapsamında Kocaeli'ne konuk oldu.

Öğretmenlerin evlerine misafir olmaktan, onların sorunlarını, çözümlerini, önerilerini dinlemekten duyduğu mutluluğu dile getiren Bakan Selçuk, uzaktan eğitim sürecinin verimli geçtiğini belirten meslektaşlarına "Bir yerde başarı varsa ekibindir." diye yanıt verdi. Selçuk, "Yaptığınız işler bir tek Bakanın şahsi gücüyle olacak işler değil. Ne yaptıysak hep beraber yaptık. Bu görevi beraber omuzladık." dedi. 
 
Evde geçirilen günlerin mesleki gelişim anlamında da çok verimli olduğunu, yeni şeyler öğrenmek için fırsat bulduklarını dile getiren öğretmenlere Bakan Selçuk, her zaman eğitimin merkezinde öğretmen olduğunu belirterek teşekkür etti. 
 
Selçuk, "Öğretmen arkadaşlarımın hizmet içi eğitimde bu kadar talepkâr olması beni çok mutlu ediyor. Yüzbinlerce öğretmenimizin mesleki gelişim talepleri, önerileri var. Sizler 'Şöyle bir şey olabilir mi?' dediğiniz anda ben ne söyleyeceğinizi bile duymadan 'Olabilir' demek istiyorum. Tüm imkânlarımızla yanınızdayız." dedi. 
 
Aybüke öğretmen ve tüm şehit öğretmenler anısına...
Kocaeli'ndeki meslektaşları 3 yıl önce ilk görev yeri Batman Kozluk'da hain bir terör saldırısında şehit düşen Aybüke öğretmeni unutmadı. 
 
Ölüm yıldönümünden bir gün sonra gerçekleşen buluşmada, müzik öğretmeni Erdoğan Şahinoğlu'nun bağlama, iki oğlunun da gitar ve ney ile eşlik ettiği Mağusa Limanı türküsü ile Aybüke öğretmen ve tüm şehit öğretmenler anıldı. 
 
Buluşmada Aybüke Yalçın'ın Batman'da birlikte görev yaptığı arkadaşı Tuğçe Topaloğlu da vardı. Topaloğlu, türküyü dinlemek çok zor olsa da arkadaşının hatırasını yaşatan onu unutmayan herkese teşekkür etti.  
 
Bakan Selçuk da meslektaşları, sevenleri sayesinde Aybüke öğretmenin hiç unutulmayacağını belirterek tüm şehitlere bir kez daha rahmet diledi.  
 
Çocuklardan mesajlar
Ferahnaz Satmaz'ın yanında öğrencileri de vardı. Çocuklarıyla bağının hiç kopmadığını anlatan Ferahnaz öğretmen, sözü onlara bıraktı. 
 
Çocuklar, kendisi de işaret dili öğrenen ve herkese bu yönde tavsiyelerde bulunan Bakan Selçuk'a işaret diliyle "Biz sizi çok seviyoruz öğretmenim" diye seslendiler.
 
Evlerine misafir gelecek Ziya Öğretmen için hazırlık yapanlar da vardı. Meral Atilla'nın YKS'ye hazırlanan kızı Bakan Selçuk için yaptığı keki ekrandan ikram etti. 
 
Nurşen Çetinkaya'nın elinde ise Ziya Öğretmen'e ilkokul 3'üncü sınıfta okuyan öğrencileri tarafından yazılmış "Ziya Amca, sizi görünce boynunuza sarılmak istiyoruz. Çünkü siz bizim ailemizden birisiniz. Amcamızsınız." diyen mektuplar vardı. Onları okudu. 
 
Bakan Selçuk, Kocaeli'ndeki meslektaşları ve kendisini davet eden öğrencilerle bir an önce buluşabilmek dileğiyle onlara veda etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.