BURSA'NIN EĞİTİM YATIRIMI BÜTÇESİ, 2.2 MİLYAR LİRAYA ÇIKARILDI  
BURSA'NIN EĞİTİM YATIRIMI BÜTÇESİ, 2.2 MİLYAR LİRAYA ÇIKARILDI

BURSA'NIN EĞİTİM YATIRIMI BÜTÇESİ, 2.2 MİLYAR LİRAYA ÇIKARILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Bursa'da Valiliği ziyaret etti. Yapılan il eğitim değerlendirme toplantısı sonrası açıklama yapan Özer, kentin eğitim yatırımı bütçesini 2.2 milyar liraya çıkardıklarını ifade etti.

Millî Eğitim Bakanlığının tüm bürokratlarıyla 81 ilde sahada olduğunu belirten Bakan Mahmut Özer, kendisinin de Adıyaman, Kars ve İzmir'in ardından bugün Bursa'da bulunduğunu söyledi. 
 
Kente bir önceki gelişinde eğitim yatırımı bütçesini 415 milyon liradan 1,5 milyara çıkardıklarını hatırlatan Özer, Bursa'nın bu yatırımları en hızlı kullanan illerden biri olduğunu belirtti.
 
Bursa'ya yeni müjdeler veren Bakan Özer şunları söyledi:
 
"Şu an itibarıyla Bursa'da devam eden eğitim yatırımı miktarı 510 milyon civarında. Bugün bu yatırıma 1.7 milyarlık ilave yaparak Bursa'nın eğitim yatırımı bütçesini 2.2 milyara çıkartmış bulunuyoruz. Burada en büyük öncelik verdiğimiz yatırım 64 anaokulu. Bildiğiniz gibi Millî Eğitim Bakanlığı olarak okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını arttırmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin  yeni ana sınıfı yapmak için gerçekten çok büyük bir çaba sarf ediyoruz. Önceki ziyaretimizdeki yatırımlardan çoğu tamamlandığı için yeni ilkokullar ve ortaokulları da sistemin içerisine dâhil edeceğiz. Bu kapsamda 10 ilkokul, 15 de ortaokul ve liseyi Bursamıza kazandırmış olacağız."
 
Yatırımların Bursa'ya hayırlı uğurlu olmasını dileyen Özer, "Bursa çok başarılı. Altyapıyla ilgili hiçbir eksikliği olmayan ve uluslararası başarılarla gündeme gelen bir Bursa hikâyesini çıkartmak ve bunu desteklemek için biz Bursa'daki ekibimizin yanında yer alacağız."
 
Bursa'daki eğitim süreçlerini başarılı bir şekilde yürüten yönetici ve öğretmenlere teşekkür eden Bakan Mahmut Özer,  gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 
 
"Ülkemizin millî ve manevi değerlerine tezat teşkil eden hiçbir etkinliğe izin vermeyeceğiz"
Bursa'da bir okulda, okul aile birliğince düzenlenen etkinliğe ilişkin görüntülerin hatırlatılması üzerine Özer, şunları kaydetti: 
 
"Geçen hafta önce imam hatip okulunda diye bir haber geldi. Sonra doğru olmadığı anlaşıldı. Orada bir eksiklik vardı. Okul aile birliklerimiz, sosyal etkinlikler düzenlediği zaman okul müdüründen herhangi bir izin almadan o etkinlikleri düzenleyebiliyordu ve çok geniş bir kapsam içerisinde bu düzenlemeleri yapabiliyordu. Bugün Resmî Gazete'de yayımlanan değişiklikle artık okul aile birlikleri yapmış olduğu tüm sosyal etkinliklerde mutlaka okul müdüründen izin alacak ve denetimine tabi olacaklar. Orada kritik olan diğer bir konuda ülkemizin millî ve manevi değerlerine tezat teşkil eden hiçbir etkinliğe izin vermeyeceğiz."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.