CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDAKİ EĞİTİM VİZYONU HEDEFLERİMİZ İÇİN, MİLLİ MÜCADELEMİZİN KARARGÂHINDA BULUŞTUK  
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDAKİ EĞİTİM VİZYONU HEDEFLERİMİZ İÇİN, MİLLİ MÜCADELEMİZİN KARARGÂHINDA BULUŞTUK

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDAKİ EĞİTİM VİZYONU HEDEFLERİMİZ İÇİN, MİLLİ MÜCADELEMİZİN KARARGÂHINDA BULUŞTUK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 100. yılında, İl Milli Eğitim Müdürleri ile yapılan dönemsel değerlendirme toplantısını, Milli Mücadele ruhunun doğduğu yerde gerçekleştirdi. Bakan Selçuk, "Eğitimle ilgili istişaremizin Milli Mücadelemizle bağlantısının kuvvetli bir şekilde hissedilmesi için böyle bir tercihte bulunduk." dedi.  

81 ilin milli eğitim müdürleri ile toplantı yapmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a giden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a önceki Milli Eğitim Bakanı ve Sivas milletvekili İsmet Yılmaz ve protokol üyeleri eşlik etti. İlk olarak Atatürk Kongre Müzesi'ne giden Bakanı Selçuk, Sivas Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından gerçekleştirilen Sivas Kongresi'nin temsili olarak canlandırılmasını izledi. Selçuk, daha sonra Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 Eğitim Vizyonu hedeflerinin sahadaki uygulamalarını değerlendirmek üzere Milli Mücadelenin Karargâhı Sivas'ta 81 ilin milli eğitim müdürü ile bir araya geldi.
 
100 yıl önce Sivas Kongresi ile Milli Mücadelenin başlatıldığı, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarihi Sivas Lisesi binasında eğitim değerlendirme toplantısını gerçekleştirmenin heyecanını taşıdığını ifade eden Bakan Selçuk, toplantının ardından şu açıklamada bulundu: "Bizim mutat olarak il müdürlerimizle toplantımız oluyor ama Sivas Kongresi'nin 100'üncü yılı bizim açımızdan çok önemli. Milli Mücadelemizin başladığı, bütün ruhuyla, ruhaniyetiyle bu konuyu hissettiğimiz bir mekan olarak Sivas'ta, bu binada bulunuyor olmanın ayrı bir değeri var. Eğitimimizin, eğitimle ilgili bakış açımızın tazelenmesi ve hizamızı, niyetimizi gözden geçirmek için bu binada bütün hatıralarımızı yeniden yeniden tefekkür ve tezekkür edip, arkadaşlarımızla değerlendirmeler yapıp, milli eğitim konularını istişare etmek için bulunuyoruz. Bu istişarenin Milli Mücadelemizle ile bağlantısının kuvvetli bir şekilde hissedilmesini sağlamak için böyle bir tercihte bulunduk."
 
İl Milli Eğitim Müdürleri toplantısı sonrası Bakan Selçuk, Okul Yöneticilerinin Mesleki Gelişim Programı Kapanış toplantısında, idarecilere seslendi. Bakan Selçuk, Sivas Yetenek ve Beceri Merkezi ve Bilim ve Sanat Merkezlerinin açılışında öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.