DENEMEÇ, AFGANİSTAN´DAKİ TMV HERAT OKULLARININ AÇILIŞINA KATILDI  
DENEMEÇ, AFGANİSTAN´DAKİ TMV HERAT OKULLARININ AÇILIŞINA KATILDI

DENEMEÇ, AFGANİSTAN´DAKİ TMV HERAT OKULLARININ AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’in katılımıyla, Afganistan´ın batısındaki Herat vilayetinde, Türkiye Maarif Vakfına devredildikten sonra tadilatı ve donanımı yapılan erkek ve kız liseleri eğitim ve öğretime açıldı.  

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, törende yaptığı konuşmada, Afganistan ile Türkiye arasında uzun bir mesafe olmasına rağmen iki ülke halkının gönüllerinin bir olduğunu söyledi. Türkiye ile Afganistan arasındaki ilişkileri daha da ileri götürmek için ve öğrencilerin çok iyi yetişmesi için Afganistan´da olduklarını anlatan Denemeç, bu ülkeye bir an evvel barışın ve istikrarın gelmesini temenni ettiklerini ifade etti. Denemeç, ´´Elimizdeki imkânların en iyisini kullanarak Afganistan´daki öğrencilere eğitim vermek için çaba sarfediyoruz.´´ dedi.    
 
Afganistan Eğitim Bakanı Belhi ise, Afganistan´daki iç savaşların eğitimi derinden etkilediğini, bu nedenle Afganistan´da eğitim sektörünün güçlenmesi için yatırım yapan herkese destek vereceklerini belirtti.
 
Konuşmaların ardından TMV Herat erkek ve kız liseleri kurdele kesimiyle eğitim ve öğretime açılırken protokol üyeleri sınıfları gezdi.    
 
Daha önce FETÖ iltisaklı Herat Afgan-Türk Erkek Lisesi, Türkiye ile Afganistan arasında varılan mutabakat sonucu 28 Temmuz 2018´de TMV´ye devredilmişti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.