Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi Yönlendirme Komitesi toplandı  
Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi Yönlendirme Komitesi toplandı

Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi Yönlendirme Komitesi toplandı

Avrupa Birliği FRIT fonu çerçevesinde Dünya Bankası desteği, AFAD koordinasyonu ve Millî Eğim Bakanlığı iş birliğinde yürütülen “Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi” Projesi Yönlendirme Komitesi toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi Yönlendirme Komitesi toplandı

Toplantıda konuşan Millî Eğim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, eğitim yapıları için ek kapasite ihtiyacına vurgu yaparak Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesinin bu kapasiteye katkı sağlayacağının ifade etti. Geçici koruma altındaki Suriyelilerin yüzde 94’ünün 17 ilde bulunduğunu hatırlatın Demirci, bu alandaki çağ nüfusunun bilgilerine göre analiz yapıldığında güncel olarak bin 38 yeni okula ihtiyaç olduğunu belirtti. Demirci ayrıca Millî Eğim Bakanlığının Türkiye’de en büyük teşkilat yapısına sahip olduğunu ve sığınmacıların eğitim ihtiyacı konusuna AFAD ile koordinasyon halinde uygulanan projeler ile başarılı bir şekilde müdahale edildiğini söyledi.
 
Yönlendirme komitesi toplantısında proje uygulama adımları ve iletişim stratejisi konularında da sunumlar yapıldı. Millî Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman projenin gelecek uygulama dönemi hedeflerini aktardı.
 
Toplantıda söz alan AB Delegasyonu FRIT Bölüm Başkanı Emma Clua ise eğitim alanında oluşturulan proje temelli işbirliği ortamının sahada hem eğitim hem de farklı alanlarda olumlu sonuçlar alınması yönünde umut verici olduğunu belirtti.
 
Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında 12 ilde toplam 56 eğitim yapısının inşa edilmesi planlanıyor. Söz konusu eğitim yapılarından 28’i temel eğitim, 17’si ortaöğretim, 10’u mesleki ve teknik lise, biri ise halk eğitim merkezi olarak inşa edilecek. Proje kapsamında toplamda 39 bin 600 kişilik ek eğitim kapasitesi oluşturulması hedefleniyor. Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi dışında eğitim ihtiyacına yönelik Millî Eğim Bakanlığı bünyesinde gerek öz kaynaklar gerekse farklı fonların katkıları ile çok sayıda proje uygulanıyor. 
 
Toplantıya Millî Eğim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, AFAD Strateji Geliştirme Daire Başkanı. Zuhal Karakoç Dora, MEB İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı. Özcan Duman, AB Delegasyonu FRIT Bölüm Başkanı Emma Clua, Dünya Bankası Program Yöneticileri Ximena Del Caprıo ve Tamara Sulukhıa ile AFAD, İçişleri Bakanlığı, TRT gibi kurumların temsilcileri katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.