EĞİTİMLE YENİDEN BULUŞMA PROJESİ MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI: ORTAÖĞRETİMDE OKULLAŞMA ORANI %95.97'YE YÜKSELDİ  
EĞİTİMLE YENİDEN BULUŞMA PROJESİ MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI: ORTAÖĞRETİMDE OKULLAŞMA ORANI %95.97'YE YÜKSELDİ

EĞİTİMLE YENİDEN BULUŞMA PROJESİ MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI: ORTAÖĞRETİMDE OKULLAŞMA ORANI %95.97'YE YÜKSELDİ

Eğitim sistemine dâhil olmayan öğrencilerin takip sistemiyle eğitime dâhil edilmesi amacıyla düzenlenen "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi kapsamındaki ikinci değerlendirme toplantısı, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesinin ikinci toplantısına Ağrı, Antalya, Batman, Bursa, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Van il ve ilçe millî eğitim müdürleri ile Bakanlık yöneticileri katıldı.
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, toplantı başında projeye ilişkin güzel bir haber paylaştı. 4 Ocak'ta başlayan projenin daha bir hafta olmadan meyvelerini vermeye başladığını kaydeden Özer, proje sayesinde ortaöğretimdeki okullaşma oranının yüzde 95.97'ye yükseldiğini duyurdu.
 
Geçtiğimiz aylarda 868 bin kız çocuğunun okullara erişemediği yönünde gerçeği yansıtmayan iddiaların yayıldığını belirten Bakan Özer, İçişleri Bakanlığının kayıtları ve diğer kayıtlar karşılaştırılarak yoğun bir çalışma yapıldığını, sayının 280 bin civarında olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.
 
16 Aralık 2022 tarihinde tüm il millî eğitim müdürleriyle bir toplantı yaptıklarını belirten Özer, bu 280 bin kişinin gerçekten verilen adreslerde olup olmadığına ilişkin bir çalışma yapıldığını ifade etti. Özer, geçen hafta İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır'ın il ve ilçe millî eğitim müdürleri ile bir araya geldiklerini belirterek bu ikinci toplantıya gelirken rakamları kontrol ettiğini şöyle anlattı:
 
"Rakamları aldım, güzel bir hareketlilik başladığını görüyoruz çünkü ortaöğretimdeki okullaşma oranları yüzde 95,06 idi; yüzde 95,97'ye çıkmış. Yani yüzde 96'ya yükselmiş. Bu, iyiye işaret..."
 
Mart ayının sonuna kadar ortaöğretimdeki okullaşma oranlarının yüzde 99'a çıkarılmasını hedeflediklerini kaydeden Özer, "Hiçbir öğrencimizi, hiçbir kardeşimizi kaybetmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Biz memleketimizin tüm çocuklarının eğitimle buluşması için Bakanlık olarak siz değerli arkadaşlarımızla birlikte sahada olup bu sorunu çözmek için mücadele edeceğiz." diyen Özer, tek bir kişiyi bile kazanmanın büyük mutluluk yarattığını, yaptıkları her şeyin okulların daha güçlenmesiyle ilgili olduğunu vurguladı.
 
Toplantıya katılan il ve ilçe millî eğitim müdürleri de bölgelerinde yürüttükleri çalışmalarla sahada karşılaştıkları problemleri iletme imkânı buldu.
 
Bakan Özer, çocukların daha kaliteli bir eğitim alabilmeleri için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.