Erdem, "Değerlerimizle Varız" temalı sergiye katıldı  
Erdem, "Değerlerimizle Varız" temalı sergiye katıldı

Erdem, "Değerlerimizle Varız" temalı sergiye katıldı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, son dönemlerde sanal ortamda değerler eğitimi kavramının menşei üzerinden birtakım komplo teorilerinin dile getirildiğini belirterek, "Değerler eğitimi kavramının ilk nerede kullanıldığı, hangi ülkeler tarafından ne tür değerlerin eğitime konu edildiği gibi sığ tartışmalara girmek bize bir şey kazandırmaz." dedi.

Erdem, "Değerlerimizle Varız" temalı sergiye katıldı

Erdem, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında, Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) kapsamında düzenlenen "Değerlerimizle Varız" temalı sergide yaptığı konuşmada, gençlerin milli ve manevi değerlere sahip olarak yetişmelerinin ülke için yapılabilecek en güzel ve faydalı işlerden olduğunu ifade etti. Özgün ve nitelikli yöntemler kullanılan projeyle, milli, manevi, tarihi ve kültürel değerlerin yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, hatırlanması, sevdirilmesi ve farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını anlatan Erdem, şunları kaydetti: "Son dönemlerde değerler eğitiminin müfredata girmesi, ulusal ve uluslararası boyutlara taşınması ile birlikte sanal ortamda değerler eğitimi kavramının menşei üzerinden birtakım komplo teorilerinin dile getirildiğini görüyoruz. Değerler eğitimi kavramının ilk nerede kullanıldığı, hangi ülkeler tarafından ne tür değerlerin eğitime konu edildiği gibi sığ tartışmalara girmek bize bir şey kazandırmaz. Burada işlenen değerlerin zaten inanç esaslarımızda ve kültür kodlarımızda bulunan değerler olduğunu hatırdan çıkarmamalı, bu eğitimi daha kalıcı, daha uygulanabilir ve daha başarılı bir şekilde nasıl verebileceğimiz üzerine kafa yormalıyız. Hangi metotlarla, hangi malzeme ve materyalle, ne tür etkinliklerle değerlerimizi daha iyi öğretebileceğimiz üzerine fikir üretmeliyiz."

 

Uluslararası nitelik kazanmaya başlayan SEDEP´in Türkiye´nin zenginliğini ortaya koyduğunu anlatan Erdem, "SEDEP, milletimizin kültürel kodlarında olan adalet, sorumluluk, sevgi, doğruluk, dürüstlük, saygı, sabır, yardımseverlik, öz denetim, vatanseverlik gibi değerleri aktaran önemli bir projedir." diye konuştu. Erdem, projenin Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının öğretim programlarına dahil ettiği değerlerin esas alınarak geliştirildiğini ve 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren örnek program olarak uygulanacağını söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.