HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ İDARİ PERSONEL EĞİTİMİ, BAKAN YARDIMCISI YILMAZ'IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ İDARİ PERSONEL EĞİTİMİ, BAKAN YARDIMCISI YILMAZ'IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ İDARİ PERSONEL EĞİTİMİ, BAKAN YARDIMCISI YILMAZ'IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Halk Eğitimi Merkezleri İdari Personel Eğitimi, Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz'ın katılımıyla Antalya'da yapıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, halk eğitimi merkezlerinin insana verilen kıymet anlayışıyla hareket ettiğini belirterek, "Hayat boyu öğrenme faaliyetleriyle tüm vatandaşlarımıza dokunmalı,  hizmetlerimizi ulaştırabilmeliyiz." diye konuştu. 
 
'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturunun ana gaye olması gerektiğini belirten Yılmaz, "Halk eğitimi merkezleri gönül merkezleri olacak. Tüm imkân ve kabiliyetlerimizi insanımıza hizmet etmek için kullanmalıyız. Kurum yöneticilerimizin ve usta öğreticilerimizin mesleki ve kişisel gelişim alanlarında kendilerini yetiştirmeleri, hayat boyu öğrenme faaliyetlerimizdeki kalitemizi de artıracaktır." dedi.
 
Bakanlık olarak hayat boyu öğrenme kurumlarının hem niteliğinin hem de kursiyer sayısının artırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Nazif Yılmaz, katılımcılara seslenerek şunları kaydetti: 
 
"Halk eğitimi merkezlerinde ve hayat boyu öğrenmede yeni bir dönemi başlatıyoruz. Bulunduğumuz yerdeki üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlıklar ile sık sık bir araya gelelim.  Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit ederek kurslarımızı bu ihtiyaçlara göre planlayalım. Çalışmalarımızda yol haritamız: Düşün, planla, uygula, neticelendir, izle ve değerlendir şeklinde olsun. Kalite Takip Sistemi (KTS) vasıtasıyla halk eğitimi merkezi kurumlarımız bir disiplin içinde çalışma kültürü edinecekler. Bu da hayat boyu öğrenmeye yeni bir vizyon kazandıracak."
 
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger ile 493 halk eğitimi merkezi müdürü ve ilgililerin katıldığı toplantıda konuşmaların ardından görüş paylaşımı yapıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.