HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİNDE GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMESİYLE 525 KÜTÜPHANE KURULDU  
HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİNDE GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMESİYLE 525 KÜTÜPHANE KURULDU

HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİNDE GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMESİYLE 525 KÜTÜPHANE KURULDU

Hayat boyu öğrenme kurumlarında geri dönüşüm ve sıfır atık temalı eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında geri dönüşüm kütüphaneleri kurulmaya devam ediyor. Buna göre ülke genelindeki halk eğitimi merkezlerinde geri dönüşüm malzemelerinden oluşturulan 525 geri dönüşüm kütüphanesi kuruldu.

Her ilde en az bir hayat boyu öğrenme kurumuna geri dönüşüm malzemeleri ile oluşturulan geri dönüşüm kütüphanesinin kazandırılmasının amaçlandığı çalışmada, tüm illerde halk eğitimi merkezlerinden kısa süre içerisinde dikkat çekici sonuçlar alındı. Buna göre ülke genelindeki halk eğitimi merkezlerinde geri dönüşüm malzemelerinden oluşturulan 525 geri dönüşüm kütüphanesi tamamlandı. Halen çalışmaları devam eden geri dönüşüm kütüphaneleri bulunuyor.
 
Konu hakkında bir değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Kaynakların etkin ve verimli kullanıldığı, geri dönüşümün ekonomimizin vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldiği, üretim ve tüketim kültürünün oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar sonucunda, evlerde ya da atölyelerde kullanılmayan atıl durumdaki ürünlerin bir araya getirilmesiyle neler yapılabileceğini hep birlikte gördük." dedi.
 
Sıfır Atık Projesi'ne bağlı kalarak hurda malzemelerden neler yapabilir düşüncesiyle ürünler geliştirildiğini hatırlatan Özer, "Kursiyerlerde geri dönüşüm bilinci oluşturulurken yaratıcılıkları ve el becerileri de geliştirilmiş oldu. Kurumlarımızda, öğretmen, usta öğretici, kursiyer ve ailelerinde oluşan bu bilincin, toplumun tüm kesimlerinde oluşturulması ve uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla halk eğitimi merkezlerimize gelen tüm vatandaşlar, geri dönüşüm kütüphanelerinden faydalanabiliyor."
 
Geri dönüşüm kütüphanelerinde kitap sayısının her geçen gün arttığına işaret eden Özer şu bilgileri paylaştı: "Geri dönüşüm kütüphanelerine öğretmenler, usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından kitaplar bağışlandı. Bu kurumlarda 35 bin 513 olan kitap sayısı, geri dönüşüm kütüphaneleri ile 117 bin 772'ye ulaştı. 2021 yılında bulunan kitap sayısı 65 bin 581 iken 25 Nisan 2022 tarihi itibarıyla 309 bin 149'a çıktı."
 
Geri dönüşüm kütüphaneleri ilgili çalışmalar devam ederken kitap bağışları da günden güne artarak devam ediyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.