Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesi Semineri  
Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesi Semineri

Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesi Semineri

Millî Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, merkez ve taşra teşkilatında görevli hukuk müşaviri ve avukatlara yönelik "Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesi Semineri verildi.

Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesi Semineri

Alanya´da gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan Millî Eğitim Başkan Yardımcısı Orhan Erdem, çağımızca sosyal, ekonomik ve teknolojik alanda çok hızlı değişimler yaşandığını belirterek, "Bakanlığımız değişen ve dönüşen dünya şartlarını da göz önünde bulundurarak 21. yüzyılda aktif şekilde rol alacak yeni nesiller yetiştirme kararlılığındadır. Çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanmış, demokrasinin ve hukukun evrensel ilkeleri ile ortak millî ve manevi değerlerimizi özümsemiş bireylerin yetişmesine imkân sağlamak temel amacımızdır." dedi.

 

Okul öncesi eğitimden başlayarak eğitim ve öğretimin her kademesinde bütün bireylerin nitelikli eğitime eriştiği bir eğitim sistemi oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Erdem, şöyle konuştu: "Yasalarla belirlenen hedefler doğrultusunda Bakanlığımız, eğitim ve öğretime erişim, eğitim ve öğretimde kalite ile kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi alanlarında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. CİMER, BİMER ve MEBİM 147 gibi uygulamalarla devlet ile vatandaş arasındaki iletişim kanallarının tümü açık tutularak, vatandaşların kendileri ve kamuyla ilgili, talep, görüş ve önerileri ile bilgi edinme haklarına ilişkin idari makamlara yapacakları müracaatlara cevapların hızlı ve etkin bir şekilde verilmesi, iş ve işlemlerin merkezden kamu nezdinde takip ve denetimi hedeflenmiştir."

 

Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Hayati Cankaloğlu da konuşmasında, bu seminerin; çalışanlar arasında kurum kültürünün oluşturulması, performansın artırılması, motivasyonların yüksek tutulması, hukuk düzenindeki gelişmelerin izlenmesi, çağdaş hukuk hizmetlerindeki gelişmelerin yakından takip edilmesi ve Genel Müdürlüğün yapısı ile çalışma prensiplerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlendiğini aktardı.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.