KIRŞEHİR'DE CUMHURİYETİN 100. YILINDA 100 ÖĞRENCİNİN YAZDIĞI MEKTUPLAR KİTAPLAŞTIRILDI  
KIRŞEHİR'DE CUMHURİYETİN 100. YILINDA 100 ÖĞRENCİNİN YAZDIĞI MEKTUPLAR KİTAPLAŞTIRILDI

KIRŞEHİR'DE CUMHURİYETİN 100. YILINDA 100 ÖĞRENCİNİN YAZDIĞI MEKTUPLAR KİTAPLAŞTIRILDI

Kırşehir'de 100 ilkokul öğrencisinin cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hazırladığı mektuplar "Cumhuriyet" ismiyle kitaplaştırıldı.


Kırşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğünce, cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında kentte eğitim gören ilkokul öğrencilerinden "Türkiye", "cumhuriyet" ve "gelecek" ile ilgili hayallerini mektuba yazmaları istendi. Ardından seçilen 100 mektup "cumhuriyet" ismiyle kitaplaştırıldı.

 

Yazdığı mektupların kitaplaştırılacağından haberi olmayan öğrenciler, İl Millî Eğitim Müdürlüğünün Kırşehir Ahilik Müzesi önünde düzenlediği "Türkiye Yüzyılı'nda Hayalimdeki Kırşehir" temalı resim sergisi sırasında kitabı görünce çok sevindi.

 

Mektubuna kitapta yer verilen Süleyman Türkmani İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Havva Nur Parlatan, cumhuriyetin 100. yılını anlattığı mektubunu, Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözüyle sonlandırdığını ve kitabı ömrümün sonuna kadar saklayacağını kaydetti.

 

Ömer Aydın İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Afganistan uyruklu Esma Özbek de "Türkiye'ye nasıl geldiğimi anlattım. Beş altı yıldır bulunduğum Türkiye'yi çok seviyorum. Biz cumhuriyet sayesinde Türkiye'ye geldik, yaşasın Cumhuriyet. Sevinçliyim, çok mutlu oldum." dedi.

 

Bakan Tekin'den sosyal medya paylaşımıyla öğrencilere teşekkür

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, söz konusu çalışmayı sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı: "Bugün elime böyle bir eser ulaştı. Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında Kırşehir'deki arkadaşlarımız böyle bir çalışma yapmışlar, kendilerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin mektuplarını okudum, çok beğendim. Dikkatimi çeken iki mektubu da sizinle paylaşmak istedim. Çocuklarımızın yazdıkları mektuplarda anlattıkları, cumhuriyetimizin birleştirici gücünü ve davasını ortaya koyuyor. Hedayatollah'ın ve Esma'nın dediği gibi cumhuriyet bütün dünyaya armağan olsun ve yaşasın cumhuriyet!"

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.