KIRŞEHİR'İN EĞİTİM YATIRIMLARI BÜTÇESİ 710 MİLYON LİRAYA ÇIKARILDI  
KIRŞEHİR'İN EĞİTİM YATIRIMLARI BÜTÇESİ 710 MİLYON LİRAYA ÇIKARILDI

KIRŞEHİR'İN EĞİTİM YATIRIMLARI BÜTÇESİ 710 MİLYON LİRAYA ÇIKARILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırşehir'de gerçekleştirilen il eğitim değerlendirme toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında kentte devam eden eğitim yatırımı bütçesine 380 milyon liralık ilave yapıldığını kaydetti.  Özer, böylelikle 330 milyon lira olan yatırım bütçesinin 710 milyon liraya çıkarıldığını belirtti.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırşehir İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirerek "Türkiye Yüzyılı" vizyonu hedefleri doğrultusunda çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.
 
Kırşehir'de eğitimin tüm kademelerinde başarılı bir süreç yönetildiğini kaydeden Bakan Özer, emek veren herkese teşekkür ettiğini belirtti. 
 
Kentte 2022 yılından devam eden toplam 330 milyon liralık yatırım kapsamında güçlendirme çalışmaları, okul öncesi eğitime erişimin artırılması, köy yaşam merkezlerinin yapımı gibi projeler olduğunu anlatan Özer, "Kırşehir'in 330 milyonluk yatırım bütçesini 2023 yılında 380 milyonluk ilaveyle 710 milyon liraya çıkarmış bulunuyoruz." dedi. 
 
Tüm Türkiye'de eğitim yatırımları içinde okul öncesi eğitim kurumlarının öncelikli olduğunu belirten Özer, 2022 yılında 3 bin yeni anaokulu yapmayı hedeflediklerini ve 6 bin 4 yeni anaokulu kapasitesi oluşturduklarını hatırlattı. Böylelikle 5 yaşta okullaşma oranının yüzde 99'a yükseldiğini kaydeden Özer, Kırşehir'deki durumu da şöyle özetledi: "Beş yaştaki okullaşma oranı Kırşehir'imizde de yüzde 99'a yükselmiş. 4 yaştaki okullaşma oranları da yüzde 59'a çıkmış. Aslında Türkiye ortalamasını biz yüzde 16'dan yüzde 38'e çıkarmıştık. Türkiye ortalamasının üzerine çıkmış."
 
İl eğitim değerlendirme toplantısı sonrasında 5 yeni anaokulu, 2 yeni ilkokul yapılması kararı alındığını açıklayan Bakan Özer, "Türkiye'nin her noktasında okulların en güvenli mekânlar olmasını sağlamak için güçlendirme çalışmalarına büyük öncelik veriyoruz. Kırşehir'de de bu sene 22 okulumuzun güçlendirilmesiyle ilgili süreçleri tamamlayacağız. Okullarımızın büyük onarım ihtiyaçlarını da, inşallah, hızlı bir şekilde gidereceğiz." ifadelerini kullandı.  
 
Bir diğer önemli projenin de köylerde kapalı olan okulların yeniden eğitime kazandırılması olduğunu vurgulayan Özer, şunları kaydetti: "Köy okullarını sadece anaokulu, ilkokul olarak değil; aynı zamanda o köydeki iskan eden vatandaşlarımızın, yetişkin insanların da tarımla ilgili, hayvancılıkla ilgili istihdama yönelik becerilerini güçlendirecek şekilde yeni kurslar almasına imkân verecek, halk eğitimi merkezlerini inşa ederek köy okullarını, 'köy yaşam merkezleri'ne dönüştürüyoruz. Şu ana kadar Türkiye'de 2 bin 200 köy yaşam merkezini hizmete aldık. 2023 yılının ilk 3 ayında kullanılmayan tüm köy okullarını açacağız. Bu kapsamda Kırşehir'de şu ana kadar 8 köy yaşam merkezi açmışız. 25 ilave köy yaşam merkezini açarak 33 köy yaşam merkezimizi hem köydeki çocuklarımızın hem de köydeki vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız."
 
Kentte şehir merkezindeki 200 yatak kapasiteli uygulama otelinin Millî Eğitim Bakanlığının yatırım planına alınmasına dair bir beklenti olduğunu söyleyen Özer, bugün itibarıyla Kırşehir'e bu müjdeyi verdiklerini söyledi. 
 
Özer, yatırımların Kırşehir'e hayırlı olmasını diledi. 
 
Bakan Özer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı
Konuşmasında bugünün özel bir anlamı olduğuna da işaret eden Bakan Özer, "Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Gece gündüz demeden vatandaşlarımızın doğru haberi hızlı bir şekilde alması için fedakâr bir şekilde çalışan tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Başarılar diliyorum." diyerek tüm gazetecilere çiçek takdim etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.