KÜLTÜR VE DEĞERLER İLE İLGİLİ YENİ BİR SÜREÇ BAŞLIYOR  
KÜLTÜR VE DEĞERLER İLE İLGİLİ YENİ BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

KÜLTÜR VE DEĞERLER İLE İLGİLİ YENİ BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş nüvelerinin başladığı Bilecik'te bir müjdeyi paylaşmak istediğini belirterek, üzerinde çalıştıkları kültür okuryazarlığına ilişkin çalışmanın tamamlandığını açıkladı. Özer, "Bu yaz okuluna giden öğrencilerimiz üzerinde genel tespitleri yapacağız ve öğrencilerimizin bu topraklara dair kültür kodları, değerleri, onların ne olduğunu hem öğrenme hem içselleştirmeyle ilgili yepyeni bir süreci başlatacağız." dedi.


Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Bilecik'te Valilik ziyaretinin ardından il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

Millî Eğitim Bakanlığının 81 ilde tüm bürokratlarıyla sahada olduğunu belirten Bakan Mahmut Özer, kendisinin de bu hafta Adıyaman, Kars, İzmir ve Bursa'da eğitime ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu, bugün de yetkililerle birlikte Bilecik'te eğitimin kalitesini artırmak için neler yapılabileceğini masaya yatıracaklarını söyledi.

Yeni bir projeyi Bilecik'ten duyurmaktan mutluluk duyduğunu belirten Özer, şunları söyledi:  "Yıllardan beri Türkçe okuryazarlığı, matematik okuryazarlığı, fen okuryazarlığı konuşuluyor. Kültür okuryazarlığı hiç konuşulmuyor. Bu çok kritik bir şey. Özellikle Bilecik'e sakladık bu müjdeyi. Çünkü Bilecik, Osmanlı'nın kuruluşunun ilk nüvelerinin başladığı bir ilimiz. Bu topraklara dair kültürün okuryazarlığıyla ilgili çalışmalarımız bitti. İlk çalışmaları inşallah yaz okuluna giden öğrencilerimiz üzerinde genel tespitleri yapacağız ve 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle de öğrencilerimizin bu topraklara dair kültür kodları, değerleri, onların ne olduğunu hem öğrenme hem içselleştirmeyle ilgili yepyeni bir süreci başlatacağız. İnşallah bu da yıllardan beri şikayet edilen bir konunun çözümüne büyük katkı sağlayacak."

Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu yaz döneminde öğrencileri yalnız bırakmamak için dört yaz okulu açtıklarını belirten Bakan Mahmut Özer, Kovid-19 salgını sonrası öğrenme kayıplarını telafi etmek için sürekli yanlarında olmak için çalıştıklarını ifade etti. Bunun için bilim ve sanat merkezlerinde tüm öğrenciler için yaz döneminde bir ay süreyle bilim ve sanat olmak üzere 2 ders açacaklarını söyleyen Bakan Özer, üçüncü yaz okulunun matematik okur yazarlığı ile ilgili, dördüncü yaz okulunun ise yabancı dile ilişkin olduğunu kaydetti.

Bugün itibariyle bir yenilik daha yapıldığını duyuran Özer, "Türkçe okur yazarlığını artırmak, güçlendirmek, Millî Eğitim Bakanlığı olarak birinci ana odağımızı oluşturmakta ve ilk kez dördüncü, yedinci ve on birinci sınıflar seviyesinde dört beceride okuduğunu anlama, işitme, yazma ve konuşma becerilerini de güçlendirecek şekilde yeni metodolojileri sistemine dahil etmeye çalışıyoruz. Bunun için dört beceride on üç bin öğrencinin katıldığı ilk ölçme, değerlendirme çalışmalarını saha taramalarını tamamladık. İnşallah buradan elde edilen veriler ile 2022-2023 eğitim öğretim yılında hem öğretmenlerimizin eğitimiyle ilgili hem de Türkçe öğretimiyle ilgili yeni yaklaşımı dahil edeceğiz." dedi.

Bilecik'in eğitim yatırımı bütçesi 527 milyon liraya çıkarıldı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bilecik il eğitim değerlendirme toplantısından sonra yapılan yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni okul yapımı, güçlendirme çalışmaları gibi kalemler için 2022 yılında Bilecik iline 241 milyon liralık yatırım öngörüldüğünü belirten Bakan Özer, bugün yapılan il eğitim değerlendirme toplantısı sonrasında belirlenen ihtiyaçlar için 286 milyon liralık yatırımı daha Bilecik'e kazandırdıklarını belirtti. Özer, "Böylece 2022 yılı içerisindeki Bilecik'teki eğitim yatırımlarını 527 milyon liraya çıkarmış bulunuyoruz." dedi.

Yeni yatırımlarla 2022 yılı itibariyle tüm okullardaki güçlendirme çalışmalarını nihayetlendireceklerini ifade eden Özer, yık-yap kapsamında yıkılan Osmaneli Atatürk Ortaokulu için yapım izninin verildiğini söyledi. Bilecik'te özel eğitim anaokulunun acil bir ihtiyaç olduğunun dile getirildiğini ve hemen yatırım programına dâhil edildiğini kaydeden Özer, 24 derslikli Merkez İlkokulu'nun da programa alındığını söyledi. Yatırımların kente hayırlı olmasını dileyen Özer, Bilecik'te eğitim süreçlerine katkı veren tüm yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.