Liselere kayıtta 18 yaş sınırına bakılmayacak  
Liselere kayıtta 18 yaş sınırına bakılmayacak

Liselere kayıtta 18 yaş sınırına bakılmayacak

Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu bitirip ara vermeden öğrenimlerine devam eden öğrencilerden 18 yaşından büyük olanların liselere kayıtları yaş şartına bakılmadan yapılacak.  

Liselere kayıtta 18 yaş sınırına bakılmayacak

Millî Eğitim Bakanlığınca, ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu bitirip ara vermeden öğrenimlerine devam eden öğrencilerden 18 yaşından büyük olanların liselere kayıtları yaş şartına bakılmadan yapılacak.

Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu bitirenler arasında, öğrenimine ara vermemesine rağmen, 18 yaşından büyük olduğu için liselere kayıt yaptıramayan bazı öğrencilerin yazılı ve sözlü talepleri üzerine, kızların okullaştırılmasına yönelik çalışmalar, ortaöğretimin zorunlu eğitim kapsamına alınması ve tüm çocukların ortaöğretimden yararlandırılması gereği, öğrenci kayıtları 18 yaş şartına bakılmadan yapılacak.

 

Devamsız başarılılara iyi haber

Öte yandan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın onayı ile 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere, tüm lise son sınıf öğrencilerinden toplam devamsızlık süresini aşan ancak tüm derslerden iki dönem notu alarak başarılı olan öğrenciler de devamlı öğrenciler gibi değerlendirilecek. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.