MEB ile TOGEM-DER arasında iş birliği protokolü imzalandı  
MEB ile TOGEM-DER arasında iş birliği protokolü imzalandı

MEB ile TOGEM-DER arasında iş birliği protokolü imzalandı

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER)  arasında “Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması“na ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

MEB ile TOGEM-DER arasında iş birliği protokolü imzalandı

Üsküdar´daki TOGEM-DER merkezinde düzenlenen törene Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran ve diğer yetkililer katıldı.

 

Güngör, protokolün, yarışma sonrasında verilecek ödül, sosyal faaliyet ve etkinliklerin birlikte yürütülmesi amacına yönelik olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "´Fikirler yarışsın, engeller kalksın´ temalı bu yarışmamız da özel eğitim kurumlarındaki öğrencilerimizin ihtiyacı olan eğitim malzemeleri ve materyallerini, bizim öğretmenlerimizin tasarlamasını, üretime kaynaklık etmesini hedeflemektedir. Dolayısıyla özel eğitim öğretmenlerimizin, özel eğitimle ilgili üniversite öğrencilerimizin katılacağı bu yarışmada özel eğitim okullarımızın, yani engelliler ve özel yeteneklilerle ilgili okullarımızdaki malzeme ve materyal ihtiyaçlarımızı oralarda çalışan arkadaşlarımızın çok daha iyi bildiğini düşünerek ve o malzeme ve materyallerin tasarlanmasında o arkadaşlarımızın emeklerini önemseyerek onlar arasında bu yarışmayı düzenliyoruz."

 

Yarışmaya bütün öğretmen ve üniversite öğrencilerinin katılabileceğini aktaran Güngör, "Gerek etkinlik gerekse fikir ve materyal tasarımıyla ilgili olan bu yarışmamızın son başvuru tarihi 20 Mayıs 2016´dır. Bu tarihe kadar proje, çizim ve fikirlerini bizimle paylaşırlarsa biz onları akademik bir jüri ile birlikte değerlendireceğiz, dereceye girenleri ödüllendireceğiz" dedi.

 

Gülbaran ise protokolle zihinsel engelli çocukların eğitiminde kullanılan araç, gereç ve materyallerinin yeni çağa göre uygulanması, değiştirilmesinin hedeflendiğini belirterek, TOGEM-DER´in görevinin ise yarışmanın ödül ayağının karşılanması olduğunu anlattı.

 

Protokolle, ilgili kurumların işbirliğiyle düzenlenen "Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması"nın bazı faaliyetleri TOGEM-DER tarafından yürütülecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.