MEB´DEN "SİBER GÜVENLİK PORTALI"  
MEB´DEN

MEB´DEN "SİBER GÜVENLİK PORTALI"

Millî Eğitim Bakanlığı, çocuklar ve gençleri son günlerde üzücü olaylarla gündeme gelen “Mavi Balina”, “Momo” gibi internet tuzakları ve dijital platformlardaki kötü niyetli kişi ve yazılımlara karşı bilinçlendirmek amacıyla Eğitim Bilişim Ağı çatısı altında yeni bir portal hazırladı. 

Dijital dünyanın bir problem olarak görülmesinin çağın eğilimlerinin gözden kaçırılmasına yol açacağı uyarısında bulunan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocukların ruh sağlığına zarar vermeyecek, gelişimlerini sekteye uğratmayacak dijital alanların destekleneceğini açıklayarak, öğretmenler, ebeveynler ve uzmanlara ‘çocukların ihtiyaçlarının hassasiyetle dikkate alınması’ yönünde çağrı yapmıştı.  
 
Bu doğrultuda Millî Eğitim Bakanlığından önemli bir adım atılarak, Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) “Siber Güvenlik Portalı” oluşturuldu. Portal, öğretmenler, aileler, uzmanlar ve öğrencilere yol gösterecek bir rehber niteliğinde olacak. 
 
www.eba.gov.tr/siber-guvenlik adresinden erişilebilen “Siber Güvenlik Portalı”nda güvenli internet, oyun bağımlılığı, teknolojinin doğru kullanımı, siber zorbalık gibi pek çok konu başlığında, çocuklara hitap edebilecek animasyonlar ve renkli infografikler yer alıyor.   
Siber güvenlik oyunu da hedef kitleyi dijital dünyadaki tehlikelere karşı eğlenceli bir içerikle bilinçlendirmeyi hedefliyor.
 
“Siber Güvenlik Portalı”nda, kişisel bilgilerin korunması için dikkat edilmesi gereken noktalar, virüs ve casus yazılımlara yönelik uyarılar,  internetin güvenli ve eğlenceli kalması için alınabilecek önlemler, bir tehdit ortaya çıktığında yapılabilecekler, videolarla eğlenceli bir şekilde anlatılıyor.
 
Siber Güvenlik Portalı ‪www.eba.gov.tr/siber-guvenlik adresinde yayına başladı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.