MERSİN'DE 7. TÜBA UYGULAMALI BİLİM EĞİTİMİ KURSU  
MERSİN'DE 7. TÜBA UYGULAMALI BİLİM EĞİTİMİ KURSU

MERSİN'DE 7. TÜBA UYGULAMALI BİLİM EĞİTİMİ KURSU

Tek beklentimiz Türkiye'de eğitim sisteminin yerleşik ve devlet politikası olacak şekilde yerleşmesi. 


Türkiye Bilimler Akademisi ve Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğiyle Mersin Üniversitesi Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen "7. TÜBA Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu"nun açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, eğitimcilerle birlikte ülkeyi belli bir noktaya getirme mücadelesi içinde olduklarını söyledi.

 

Öğretmenleri daha iyi ve becerili yetiştirmek için çalışma yaptıklarını vurgulayan Safran, şöyle devam etti: Bugün 2030'lu 2040'lı yıllarda sisteme girecek olacak çocukları yetiştireceğiz. Bazen bizi hayalcilikle suçluyorlar ama bugünün mesleklerinin yüzde 65'i 2030'lu yıllarda olmayacak. Bunun yanında, yapılan bir araştırmaya göre yüzde 80 bilişim alanında meslekler kuruluyor. Dolayısıyla 'Bizi nasıl yetiştirdiniz?' sorusuyla karşılaşmamak için bu çocukları bugünden oraya hazırlamak gerekiyor. Biz bir öğretmene dokunursak o öğretmen dokunacağı kitlenin yüzlerce binlerce olacağına inanıyoruz. Bu projenin asıl amacı tamamen uygulamaya yönelik. Teorik bilginin dışında bunun öğrenciye ulaşmasındaki metot ve yöntem.

 

Safran, programın gönüllülük esasına göre olduğunu dile getirerek "Gerçek anlamda eğitimde hamle istiyorsak, öğretmenden başlayan yukarıyla bütünleşen ve hep birlikte oluşturulan sinerjiyle başarılı olacağını düşünüyoruz. Bizim hedefimiz bir sistem otursun. Bütün amacımız bu. Onun için farklı beklentimiz ve ajandamız yok. Tek beklentimiz Türkiye'de eğitim sisteminin yerleşik ve devlet politikası olacak şekilde yerleşmesi. Bunu başarırsak inanın birçok şeyin başarıldığını göreceğiz." ifadesini kullandı.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Boyacı ise Türkiye'nin son 20 yıl içerisinde kat ettiği mesafeyle eğitim ve bilim arasındaki ilişkiyi yeniden tesis eden önemli ülkelerden olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından öğretmen ve öğretim üyelerinin katılımıyla eğitimler başladı. Eğitimler 31 Ocak'ta sona erecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.