ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLERİN YÜZÜNDE TEBESSÜM İÇİN "BAVULUMDA MUTLULUK VAR" PROJESİ BAŞLATTI  
ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLERİN YÜZÜNDE TEBESSÜM İÇİN

ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLERİN YÜZÜNDE TEBESSÜM İÇİN "BAVULUMDA MUTLULUK VAR" PROJESİ BAŞLATTI

Sakarya'da görev yapan öğretmenler tarafından deprem felaketinden etkilenen çocuklardaki olumsuz izlerin silinmesi, çocukların sosyal yaşama hızlı bir şekilde entegre olabilmeleri ve psikososyal destek süreçlerine katkı sunulması amacıyla "Bavulumda Mutluluk Var" projesi başlatıldı.   

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin bu etkinliğine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Öğretmenlerimiz, 'Bavulumda Mutluluk Var' projesiyle afet bölgesindeki çocuklarımızın tebessümüne ortak olmak için var gücüyle çalışıyor." ifadesini kullandı. 
 
Sakarya Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde başlatılan proje kapsamında gönüllü ve alanında yetkin öğretmenler, branşlarından yola çıkarak mesleki ve teknik Anadolu lisesinde çeşitli materyallerin yer aldığı ahşap bavullar hazırlayarak, depremden etkilenen illerde bulunan çadır kent ve konteyner kentlere ziyaretler gerçekleştirip öğrencilerle buluşuyor. 
 
Çocuklarla gerçekleştirilen buluşmalarda yüz boyama, yaratıcı dans, dramatizasyon, geleneksel çocuk oyunları, parkur oyunları, akıl ve zekâ oyunları, ritim çalışmaları, enstrüman tanıtımı, rehberlik, özel gereksinimli öğrencilere yönelik etkinlikler yapılıyor. 
 
Beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, sınıf öğretmenliği, rehberlik, özel eğitim, okul öncesi, matematik, Türk dili ve edebiyatı gibi çeşitli branş öğretmenlerinden oluşan grup, bu kapsamda ilk ziyaretini Hatay'a yaptı. Öğretmenlerin sonraki süreçte diğer illere de ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.