Parasız yatılılık ve bursluluk sınavı başvuruları başlıyor  
Parasız yatılılık ve bursluluk sınavı başvuruları başlıyor

Parasız yatılılık ve bursluluk sınavı başvuruları başlıyor

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) başvuruları, 20-30 Nisan 2015 tarihinde alınacak. 

Parasız yatılılık ve bursluluk sınavı başvuruları başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı PYBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu´na göre 5, 6, 7, 9, 10 ve 11´inci sınıflara yönelik parasız yatılılık ve bursluluk sınavı 13 Haziran 2015´te yapılacak.  

5, 6, 7, 9, 10 ve 11´inci sınıfların sınav başvuruları, 20-30 Nisan 2015 tarihlerinde alınacak. 8´inci sınıf öğrencileri ayrıca PYBS´ye katılmayacaklar, sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini okul müdürlüklerine ibraz edecekler ve şartları taşıyanların başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.  

Sınava başvuru için öğrenci velisinin, kılavuz ekinde yer alan "ailenin maddi durumunu gösterir beyanname" ve "2015 PYBS Başvuru Formunu" doldurarak okul müdürlüğüne teslim etmesi gerekiyor. 

PYBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında, sınava girecek en az 10  öğrenci olmak kaydıyla, Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek´te yapılacak. 

Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak için sınava giren öğrencilerden, meslek lisesi, teknik lise, genel lise, imam hatip lisesi program türlerinde öğrenim gören 10´uncu ve 11´inci sınıf öğrencileri, 3-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak yatılılık ve bursluluk tercihlerini yapacaklar. Tercih yapmayan öğrenciler, bu haklarından yararlanamayacaklar.

PYBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.