"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışması  
"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışması

"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışması

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasının ödül törenine katıldı.  

"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışması

Yeşilay’ın, Millî Eğitim Bakanlığının desteğiyle 81 ilde düzenlediği bağımlılık konulu "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasının il birincileri arasından seçilen en iyi eserlerin sahipleri ödüllendirildi. Öğrenciler, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz etkilerini anlatan görsel ve edebi çalışmalarla yarışmaya dahil oldu.

 

Erdem, bağımlılığın her yaştan insanı tehdit ettiğini belirterek, amaçlarının toplumda zararlı madde kullanımını en aza indirmek olduğunu söyledi. 2011’de başlayıp 2015’ten itibaren yaygınlaştırılan yarışmaya ilginin her geçen gün artmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

 

Bağımlılıkla mücadele konusunda koruyucu ve önleyici faaliyetlerin yaygınlaştırılmasını önemsediklerini vurgulayan Erdem, "Öğrencilerimizin eserlerine yansıttıkları, ifade ettikleri bağımlılığın yıkıcı etkileri oldukça önemlidir. Bu çalışama bağımlılıkla mücadeleye hizmet ederken, çocuklarımızın gözünden bağımlığın izlerinin nasıl şekillendiğine dair ayrı bir anlatım sağlamaktadır. Bağımlılık noktasında duyarlı, daha güzel nesiller yetiştirmeyi ümit ediyoruz.” belirtti.

 

Sepetçiler Kasrı’ndaki ödül törenine, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, milletvekilleri ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.