TÜRK DÜNYASININ PROJE ÜRETEN GENÇLERİNDEN MEB'E ZİYARET  
TÜRK DÜNYASININ PROJE ÜRETEN GENÇLERİNDEN MEB'E ZİYARET

TÜRK DÜNYASININ PROJE ÜRETEN GENÇLERİNDEN MEB'E ZİYARET

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Türk dünyasının proje üreten gençlerini Bakanlıkta ağırladı.

Bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği kapsamında Ankara'ya gelen öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığını ziyaret etti. Bakanlıkta öğrencileri karşılayan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, öğrencilerle MEB Öğretmenler Odası'nda bir araya geldi.
 
Dünyanın dört bir yanındaki Türki cumhuriyetler ve coğrafyalardan gelen öğrencileri ağırlamaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Yılmaz, öğrencilerle sohbet etti.
 
"Türk ve Müslüman olarak dünyanın her yerinde gönül bağımız vardır"
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek, Özbekistan, Kırgızistan, Arnavutluk, Romanya, Pakistan, Çad, Filistin ve Afganistan'ın aralarında bulunduğu yaklaşık 20 ülkeden gelen ve bazıları Türkiye Maarif Vakfı bünyesinde eğitim gören öğrencilere hitap eden Yılmaz, "'Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü...' sözüyle gönülden hissettiğimiz sevgimizi burada sizinle paylaşmak istiyorum." dedi.
 
Yılmaz, gönül coğrafyasının sınırı olmadığına işaret ederek şöyle konuştu: Bugün dünyada çocuklar katledilirken, siz burada barış ve masumiyetin temsili olarak Türkiye Cumhuriyeti'nde bir programa katılıyorsunuz. Biz size o kadar çok değer veriyoruz ki çocuklara ve masumiyete verilen değerin bütün insanlığa verilen kıymet olduğunu biliyoruz. Mesafe olarak uzaklardan geldiniz, sizlere çok teşekkür ediyoruz. Döndüğünüzde akrabalarımıza ve yakınlarınıza sevgilerimizi iletin lütfen."
 
Görüşmede, Türk dünyasının proje üreten gençleri de Bakan Yardımcısı Yılmaz'a merak ettikleri soruları yönelterek bolca hatıra fotoğrafı çekildi.
 
Bilim gösterileri, atölye çalışmaları, konferanslar, söyleşiler gibi pek çok etkinliğin yapıldığı şenlik, Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), TÜRKSOY, Türkiye Maarif Vakfı, Türk Hava Yolları, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Mamak Belediyesi iş birliğinde gerçekleştiriliyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.