YGS öncesi e-değerlendirme sınavı  
YGS öncesi e-değerlendirme sınavı

YGS öncesi e-değerlendirme sınavı

13 Mart 2016´da yapılacak YGS öncesi destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden 12´nci sınıf öğrencilerine yönelik e-değerlendirme sınavı başlatıldı.

YGS öncesi e-değerlendirme sınavı

Millî Eğitim Bakanlığınca, 13 Mart 2016´da yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik elektronik değerlendirme (e-değerlendirme) sınavlarının 3´üncüsü başlatıldı.

 

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 12´nci sınıf öğrencilerine yönelik e-değerlendirme sınavlarına 10 Mart´a kadar girilebilecek. Bu öğrencilere yönelik e-değerlendirme sınavlarının 4´üncüsü 8 Mayıs 2016, 5’incisi de 5 Haziran 2016 tarihinde uygulanacak.

 

Destekleme ve yetiştirme kurslarına kayıtlı öğrenciler, EBA şifreleriyle sisteme giriş yaparak sınava katılabilecek. Kurslara kayıtlı olmayan öğrenciler ise aynı sınava Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sayfasından ulaşabilecek. Millî Eğitim Bakanlığının bütün sınıf düzeylerinde hazırladığı kazanım kavrama testleri ile değerlendirme sınavlarına Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar" adresinden erişilebilecek.


Ayrıca, 8´inci sınıflara yönelik elektronik değerlendirme sınavlarının 3´üncüsü ise 10 Mart 2016, 4´üncüsü de 9 Nisan 2016 tarihinde yapılacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.