ZİYA ÖĞRETMEN, EĞİTİM BULUŞMALARI KAPSAMINDA SAKARYA'DAKİ MESLEKTAŞLARININ EVLERİNE KONUK OLDU  
ZİYA ÖĞRETMEN, EĞİTİM BULUŞMALARI KAPSAMINDA SAKARYA'DAKİ MESLEKTAŞLARININ EVLERİNE KONUK OLDU

ZİYA ÖĞRETMEN, EĞİTİM BULUŞMALARI KAPSAMINDA SAKARYA'DAKİ MESLEKTAŞLARININ EVLERİNE KONUK OLDU

Koronavirüs salgınının ardından internet ortamında yeniden başlayan "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" bu kez Sakarya'daydı. Ziya Öğretmen, Sakarya'da görev yapan yüzlerce meslektaşı ile video konferansla buluştu.  


Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Bakanlıktaki toplantı salonundan, Sakarya'daki idareci ve öğretmenler evlerinden buluşmaya katıldı.

Uzaktan eğitim sürecine ilişkin veriler paylaşan ve Sakarya'daki çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Selçuk, öğretmenliğin bir fedakârlık mesleği olduğuna vurgu yaptı. Öğretmenlerden sürekli kendilerini geliştirmelerini, yeni şeyler öğrenerek eğitim sürecine yansıtmalarını isteyen Selçuk, yerel düzeyde ihtiyaçlara göre alınacak hizmet içi eğitimlerin şekillendirilebileceğini dile getirdi.

Bakan Selçuk, meslektaşlarına hitaben yaptığı kısa konuşmanın ardından öğretmenleri dinledi. Her branştan onlarca öğretmen hem kendi alanlarına dair bilgileri aktardı. Öğretmenler, veliler ve öğrencilerin uzaktan eğitime ilişkin mesajlarını da iletti.  

Bakan Selçuk'a doğum günü sürprizi
Sakarya'da görev yapan öğretmenlerin Bakan Selçuk'a bir sürprizi vardı. "Türküleri çok sevdiğinizi biliyoruz." diyen meslektaşları,  Ziya Öğretmen'e doğum günü hediyesi olarak Neşet Ertaş'tan bir türkü armağan etti.  Bağlama eşliğinde "Neredesin Sen" eserini seslendiren öğretmenlere Bakan Selçuk da eşlik etti.

Öğretmen Seda Avcı'nın da bir sürprizi vardı. Avcı, müzik öğretmeni eşinin çaldığı gitarla birlikte "İyi ki doğdun Ziya Hoca" diye şarkı söyledi.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.