BAKAN TEKİN, SİNOP'TA SOSYAL BİLİMLER LİSESİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ  
BAKAN TEKİN, SİNOP'TA SOSYAL BİLİMLER LİSESİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAKAN TEKİN, SİNOP'TA SOSYAL BİLİMLER LİSESİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sinop'ta Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesinin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Sinop Fen Lisesini ziyaret eden Bakan Tekin, bayrak törenine katıldı.


Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sinop'ta 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilk kez öğrenci alımı yapan Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesinin açılış törenine katıldı.

 

Bakan Tekin, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin son 20 yılda eğitim alanında yaptığı atılımlara ilişkin örnekler vererek, derslik başına düşen öğrenci sayısının 22-24 bandına kadar düştüğünü söyledi.

 

Hayata geçirdikleri Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin, "Türkiye modeli mi olurmuş?" denilerek eleştirilmesine anlam veremediklerini dile getiren Bakan Tekin, şöyle konuştu:

 

"Aynı kişiler konuşmalarının devamında Finlandiya modelinin, Singapur modelinin erdemlerini anlatıyor. Türkiye gerçekten eğitim anlamında sessiz bir devrim gerçekleştirdi. Bu kadar devrimi gerçekleştirdikten sonra şimdi eğitim öğretim süreçlerinin içeriğine ilişkin adımlar atma noktasındayız. Bütün bunları yaparken eğitimde atılan demokratikleştirici, hukuk devletinin temel hak ve hürriyetleri güvence altına alan hususlarını da ihmal etmedik. Eğitim öğretim sistemimizde başörtüsünden tutun, ders kitapları ve müfredatımızdaki ötekileştirici, ayrıştırıcı ve başka grupları tahkir edici ifadelerin tamamı müfredatımızdan çıkarıldı. Bunlar çok önemli şeyler."

 

Eğitim alanında yaptıklarının ortada olduğunu ifade eden Bakan Tekin, "Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın dediği gibi, 'Biz yaptık, artık yeter' demiyoruz. Yaptık, yapmaya devam edeceğiz, daha iyisini yapmaya devam edeceğiz çünkü milletimiz daha iyisine layık, daha güzeline layık." dedi.

 

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile artık eğitim alanında yeni bir şeyler yaptıklarını aktaran Bakan Tekin, şöyle devam etti:

 

"Dünyanın her tarafında artık eğitim öğretim süreçleri, bilgi vermekten bilgilerin beceriye dönüşmesine evirilmiş durumda. Biz hâlâ şunu dersek eğer, 'Yok biz bu mantıkla devam edelim, çocuklarımıza ezberletelim...' Dünyanın gerisinde kalırız ama bize itiraz ediyorlar. Diyorlar ki, 'Neden bunu yapıyorsunuz?'İşte bunun için yapıyoruz, dünyadaki örneklerimizle rekabet edebilmek için. Başka ne yaptık, dünyadaki diğer örneklerde olduğu gibi biz de çocuklarımızın pedagojik anlamda seviyelerine uygun olmayan içerikleri ileriki öğrenme dönemlerine öteledik. Yani bazı konularımız var ki çocuklarımızın şimdi değil, lisans ya da ön lisans programlarında alması daha doğru olacaktır. İşte bu nedenle öteledik."

 

Bakan Tekin daha sonra Sinop Fen Lisesini ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle buluştu.

 

Okulda çiçeklerle karşılanan Bakan Tekin, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte, haftanın son ders zilinin ardından düzenlenen bayrak törenine katıldı

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.